Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Economic Politic Social

Președintele Senatului vrea să interzică intrarea turiștilor în Parlament pentru a nu mai uza mochetele

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea să interzică turismul în Palatul Parlamentului pentru că îl deranjează și nu se poate concentra pe proiectele de legi. De asemenea, turiștii, spune Tăriceanu, uzează covoarele și mochetele din incinte. 

„Părerea mea este că vizita acestor grupuri de vizitatori în timpul ședințelor are darul să tot perturbe derularea ședinței, mai ales că vor să-și facă fotografii și așa mai departe, ceea ce în alte părți, în alte senate nu se întâmplă, vă spun foarte clar. (…) Nu vreau să mai văd pelerinajul care este permanent în sală”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la ședința Biroului Permanent al Senatului din 18 martie.

Deranjul nu este singurul motiv pnetru interzicerea turismului în Parlament.

„Doamna secretar general, vă întreb un lucru: v-ați gândit vreun moment că afluxul de vizitatori din Parlament va duce rapid la uzura tuturor covoarelor pe care se derulează parcursul vizitelor? Nu e numai costul problema. Interesați-vă dacă în România mai puteți să refaceți sau nu să refaceți, să fabricăm din nou covoarele de dimensiunile care sunt în Parlament. Pentru că, dacă nu, probabil că 27 nu, nu știu unde s-au făcut, nu sunt la curent cu lucrul ăsta, dar puneți-vă problema ce faceți când se uzează și o să arate rău și vor trebui înlocuite. Că mochetă exista și atunci și nu au pus mochetă din considerente de ordin estetic”, a mai spus Tăriceanu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.