Președintele Klaus Iohannis a transmis mesajul. ”Este nevoie de o nouă lege” 1
Ultima Ora Sănătate

Președintele Klaus Iohannis a transmis mesajul. ”Este nevoie de o nouă lege”

Președintele Klaus Iohannis a transmis mesajul. ”Este nevoie de o nouă lege”

Consilierul pe probleme de sănătate al președintelui Klaus Iohannis Diana Păun a declarat miercuri că numai prevenţia poate modifica istoria naturală a bolilor, iar aceasta reprezintă o asumare ale cărei rezultate sunt vizibile pe termen lung.

„Numai prevenţia poate modifica istoria naturală a bolilor, poate modifica starea de sănătate a populaţiei. Aceasta înseamnă inclusiv economii – scăderea cheltuielilor cu spitalizarea, cu tratamente scumpe, care sunt necesare în stadii avansate de boală, şi înseamnă în ultimă instanţă salvarea vieţii. Ori prevenţia reprezintă o asumare ale cărei rezultate sunt vizibile pe termen lung. De aceea trebuie să constituie conceptul de bază pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc”, a afirmat Păun, prezentă la o dezbatere pe teme medicale.

Diana Păun spune că nu se poate face o reformă corectă în domeniul sănătății fără o nouă lege a sănătății.

„O lege a Sănătăţii este necesară şi ni s-a promis a fi gata la sfârşitul anului 2017, acum la sfârşitul anului 2018, aşteptăm cu interes. Reforma sistemului sanitar a fost asumată de toate guvernele care s-au succedat în ultimii 20 şi ceva de ani. Este evident că vorbim despre o problemă sistemică. Este evident că nu putem să rezolvăm lucrurile peste noapte, sunt crize cu care ne confruntăm zilnic şi pe care trebuie să le stingem – criza medicamentelor, criza personalului medical. Să nu uităm că avem cei mai deficitari indicatori ai stării de sănătate din Europa”, a susţinut aceasta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.