Macron
Ultima Ora Politic

Președintele Franței, declarație de ultimă oră la Summitul de la Sibiu

 Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit, la începutul summitului informal al Consiliului European de la Sibiu, despre nevoia de mobilizare pentru evoluția Europei, pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru securitatea cetățenilor europeni.

„Sunt foarte bucuros că ne regăsim azi, de Ziua Europei, la Sibiu. Azi trebuie să vorbim despre Europa, despre viitor și despre proiectele comune”, a declarat președintele francez în Piața Mare din Sibiu.

„Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le avem în vedere: apărare, protecția intereselor strategice economice, clima”, a adăugat Macron.

Președintele francez a enumerat prioritățile pe care Uniunea Europeană ar trebui să le aibă în următorii ani, și anume reducerea emisiilor de carbon, protejarea frontierelor și securitatea Europei. Emmanuel Macron a transmis că termenul limită pentru reducerea emisiilor de carbon la zero este anul 2050.

„În 15 zile avem alegerile noastre europene. Întrebarea este dacă ne dorim să construim împreună și să îmbunătățim lucrurile, sau să distrugem Europa și să revenim la naționalism?”, a transmis Emmanuel Macron.

De asemenea, președintele francez a reiterat nevoia de investire în Inteligența Artificială și în proiecte pentru siguranța cetățenilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.