Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Ultima Ora Politic

Președintele Comisiei pentru afaceri europene ÎNTREVEDERE cu o delegație politică externă din Republica Croată

Președintele Comisiei pentru afaceri europene ÎNTREVEDERE cu o delegație politică externă din Republica Croată

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Angel Tîlvăr, împreună cu membri ai Comisiei, au avut luni, 12 noiembrie, o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Croaţia, condusă de domnul Miro Kovac, preşedintele Comisiei.

Discuțiile au vizat ariile de cooperare privind temele prioritare aflate pe agenda europeană, care vor marca activitatea Președințiilor română (în 2019) și croată (în 2020) ale Consiliului Uniunii Europene, ambele țări deținând pentru prima dată acest mandat.

În cadrul convorbirilor, au fost abordate  și  alte teme de interes comun cum ar fi Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, procesul Brexit și reconfigurarea unei noi realități europene după ieșirea Marii Britanii din UE, provocările și oportunitățile unei posibile viitoare cooperării în domeniul apărării și a industriei de apărare a Uniunii Europene.

A avut loc un schimb de opinii în legătură cu eforturile celor două state privind aderarea la Spațiul Schengen, fiind abordate, de asemenea, provocările legate de migrație și căile de gestionare a efectelor acestui fenomen.

Cele două părți au subliniat rolul esenţial al păstrării identității culturale a minorităţilor croată şi istro-română din cele două ţări, pentru consolidarea relațiilor bilaterale, apreciindu-se în mod deosebit reprezentativitatea de care se bucură minoritățile în Parlamentul României, un aspect de altfel caracteristic și sistemului parlamentar croat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.