Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Economic Politic Social

Președintel Iohannis s-a întâlnit cu directorul executiv al Băncii Mondiale

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o miercuri, 29 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Kristalina Georgieva, Directorul Executiv al Băncii Mondiale.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au fost legate de activitatea Băncii Mondiale în România. Președintele României a exprimat aprecierea pentru programele și proiectele desfășurate de Banca Mondială în țara noastră.

Doamna Kristalina Georgieva a apreciat modul în care România a gestionat, până în momentul de față, Președinția Consiliului Uniunii Europene, mai ales în contextul marcat de multiplele provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Directorul Executiv al Băncii Mondiale a subliniat importanța crucială a instituțiilor statului de drept și a investițiilor în capitalul uman, în special în tineri, din perspectiva dezvoltării economice a unei țări. În acest sens, doamna Kristalina Georgieva a menționat proiectele derulate de Banca Mondială în România în domeniul educației și al sănătății, care și-au dovedit eficiența și utilitatea în ceea ce privește dezvoltarea acestora.

Președintele României a salutat eforturile Băncii Mondiale în a sprijini aceste două sectoare de activitate în țara noastră. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, necesitatea investițiilor în educație și sănătate, subliniind în acest sens potențialul proiectului „România Educată”.

Directorul Executiv al Băncii Mondiale a făcut, de asemenea, referire la importanța esențială a integrării și conectivității regionale, cu precădere în Balcani. În acest context, au fost menționate proiectele Băncii Mondiale al căror obiectiv este promovarea conectivității și a investițiilor în domeniul infrastructurii, inclusiv infrastructura municipală, transportul rutier și maritim, dar și uniformizarea taxelor de drum.

Președintele României a apreciat, la rândul său, importanța înlăturării barierelor de interconectare regională și a pledat pentru facilitarea investițiilor și a schimburilor comerciale în regiunea Balcanilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.