Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic

Premierul Palestinei a muțumit României pentru decizia de a nu mută Ambasada din Israel la Ierusalim

Premierul palestinian, Mohammad Shtayyeh, a declarat miercuri, într-un briefing pentru jurnaliști români, că mulțumește României pentru decizia de a nu mută Ambasada din Israel la Ierusalim și că face apel la liderii de la București să lase acest subiect în urmă.

Ups! Pe Viorica Dăncilă a luat-o gura pe dinainte la CEX: ”Eu sper în acest sex!”

Întrebat dacă are încredere că decizia de la București este definitivă, el a răspuns că da.

„Avem încredere în români, bineînțeles că avem și când ni s-a spus că ambasada nu va fi mutată, sperăm că ambasada nu va fi mutată, dar, bineînțeles, în politică lucrurile se schimbă. Sperăm că această mișcare politică nu avea loc și fac apel la liderii români să lase acest subiect în urmă și să nu îl mai abordeze, fiind în armonie cu poziția Uniunii Europene, cu poziția noastră și cu cea internațională. Dacă cineva dorește să îi facă plăcere președintelui Trump, prețul să nu fie plătit cu o moneda palestiniană”, a subliniat premierul, citat de Agerpres.

El a afirmat că mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim este „un mesaj politic greșit”.

„Mulțumim României, care a decis să nu mute ambasada la Ierusalim. Apreciem acest fapt și va spun de ce: mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este un mesaj greșit, este un mesaj politic greșit, deoarece israelienii au acceptat faptul că Ierusalimul este pe masă negocierilor. Nimeni nu trebuie să ia măsuri unilaterale vizavi de Ierusalim, deoarece este un teritoriu ocupat, iar Europa are o poziție clară legat de acest aspect și nimeni nu trebuie să se abată de la direcție, deoarece, în prezent, autoritățile române care au decis să nu mute ambasada sunt de partea păcii și dreptății”, a afirmat Mohammad Shtayyeh.

La sfârșitul lunii mai, premierul Viorica Dancila afirmă că decizia mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim aparține președintelui Klaus Iohannis.

„După cum știți, eu mi-am exprimat public decizia. Decizia aparține președintelui României. Știți foarte bine că mutarea unei ambasade este decisă de către președintele României. Părerea mea este că trebuie să existe o decizie politică. Eu am declarat în SUA, la Washington, mi-am spus punctul meu de vedere, dar dacă va uitați pe declarația de atunci, am spus în consens și cu respectarea prevederilor constituționale. Eu mi-am spus punctul meu de vedere”, declara Dancila.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.