Premierul Moldovei, Maia Sandu, îi cere ajutorul lui Iohannis. ”Avem mare nevoie de sprijinul României” 1
Ultima Ora Politic

Premierul Moldovei, Maia Sandu, îi cere ajutorul lui Iohannis. ”Avem mare nevoie de sprijinul României”

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu a declarat, după discuțiile cu Klaus Iohannis, că are încredere că România le va fi alături cetățenilor în calitate de aliat de bază în „parcursul european”. Maia Sandu a amintit și de „moștenirea regimului oligarhic”, care este una grea.

„Îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis pentru invitația pe care am acceptat-o cu plăcere. Este prima vizită oficială pe linie bilaterală după preluarea mandatului și reflectă convingător importanța și interesul pe care noul guvern le acordă relațiilor speciale și privilegiate cu România ăn cadrul parteneriaitului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, istorice și culturale. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova e grea pentru cetățeni. Au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetățenilor din Republica Moldova în parcursul nostru european”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, discuțiile cu Klaus Iohannis au fost „sincere”, iar problemele abordate și modalitatea de rezolvare au reflectat interesul pentru continuarea cursului Republicii Moldova spre modernizare.

„Am făcut un schimb de opinii privind situația social economică în Republica Moldova și acțiunile pe care le va intreperinde Guvernul de la Chișinău în perioada imediat urmpătoare pentru a răspounde în mod eficient așteptărilor cetățenilor noștri, dar și partenerilor externi în speical în ceea ce privește funcționalitatea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției, investigarea fraudelor, în special a fraudelor bancare, consolidarea interacțiunii cu societatea civilă, asigurarea independenței presei și altele. Am solicitat sprijin și asistență din partea României inclusiv prin consilierea la nivel inalt. Agenda europeană a Republcii Moldova este linia directoare a relațiilor dintre țara noastră și România. Iar parteneriatul strategic pentru integrarea europeană va căpăta un rol determinant în activitatea Guvernului pro european de la Chișinău”, a mai spus Maia Sandu.

Este prima vizită a șefului Executivului, după recunoașterea Guvernului moldovean.

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu și șeful statului Klaus Iohannis au semnat în Cartea de Onoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.