Premierul Marii Britanii îl roagă pe Iohannis să stea de vorbă cu el 1
Ultima Ora Politic

Premierul Marii Britanii îl roagă pe Iohannis să stea de vorbă cu el

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis o convorbire telefonică. Anunțul a fost făcut de ambasadorul României la Londra, care crede că discuția ar putea avea chiar în această săptămână, scrie evz.ro

”Din câte ştiu eu, partea britanică a solicitat chiar şi o convorbire telefonică cu preşedintele României, care ar putea să aibă loc într-o perioadă foarte, foarte apropiată, poate chiar în această săptămână. Şi premierul Boris Johnson este supus unui anumit tip de presiune a opiniei publice interne.

El trebuie să livreze un plan de ieşire şi în acelaşi timp să aibă în vedere că majoritatea funcţională în Camera Comunelor este poate chiar mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi decât cea din România. La ora aceasta, cred că Guvernul din Marea Britanie are un avans de un vot”, a afirmat Dan Mihalache la B1TV, potrivit News.ro.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis ar putea avea o vizită oficială în Marea Britanie, Mihalache a răspuns că nu.

„Deocamdată situaţia politică din Marea Britanie este şi ea destul de fluidă, după cum foarte fluide sunt şi negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexitului. Atunci, sigur că valoarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menţinem nivelul relaţiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exerciţiu, care la această oră ar putea fi mai degrabă de imagine. Contactele sunt bune”, a mai arătat sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.