Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei  1
Alianța care va trimite PSD în istorie. Dăncilă și baronii loviți din plin
Ultima Ora Economic Politic

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a renunțat la programul „Merg la școală” după discuții cu mai mulți părinții care i-au spus că „noi avem avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele”. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă la Iași.

Ați auzit de sintagma ”Ia-mi, Doamne!”? Nu, desigur, ați auzit: ”Dă-mi, Domane!”

Există însă o persoană care a auzit ”Ia-mi, Doamne!”: premierul Viorica Dăncilă. Președintele PSD spune că părinții s-au rugat de ea să nu le mai dea vouchere în valoare de 250 de lei pentru rechizite și manuale! Că nu le trebuie!

După ce atât ministerul Finanțelor cât și ministerul Educației au anunțat că programul „Merg la școală”, prin care erau oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărți, manuale și echipament sportiv, nu se mai face pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta, Viorica Dăncilă a explicat de fapt motivul real. Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că, în opinia premierului: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.

Aceasta a lăsat de înțeles că a luat decizia de a opri din derulare programul „Merg la școală” după ce ar fi stat de vorbă cu „mai mulți părinți”, care i-ar fi cerut, pe lângă alte persoane nemeționate de premier, să nu le dea lor rechizite pentru că „noi avem posibilități”, potrivit relatării premierului transcrisă de site-ul oficial al PSD.

”Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus „noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”,” potrivit explicațiilor premierului Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.