Dăncilă, întrevedere cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman
Ultima Ora Politic

Premierul Dăncilă recunoaște: a fost făcută praf la Bruxelles! Rovana Plumb și Dan Nica nu pot fi comisari. Au dosare penale

Viorica Dancila a trebuit să se recunoască învinsă. Premierul s-a referit, în ședința de guvern de miercuri, la discuțiile despre comisarul european din partea României pe care le-a avut cu șefa Comisiei Europene. Propunerile PSD nu au fost acceptate.

Că să dreagă busuiocul, Dancila s-a lăudat cum a încercat să-i impună Ursulei von der Leyen ce portofoliu să aloce României.

„Referitor la viitorul comisar european din partea României, am discutat despre faptul că Transporturile, Energia sau Mediul reprezintă domeniile de interes pentru țară noastră, în ceea ce privește portofoliul ce îi va fi alocat în viitoarea CE.

Am subliniat că România e o țară implicată și pentru noi este important să obținem unul dintre aceste portofolii”, a declarat Viorica Dancila, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a spus că i-a adus Ursulei von der Leyen argumentul că România a obținut rezultate remarcabile în exercitarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Un argument în plus îl constituie faptul că România a obținut rezultate remarcabile în exercitarea președinției Consiliului UE și a demonstrat că poate gestiona foarte bine dosare de interes european”, a subliniat Viorica Dancila.

Dancila a fost prezența, marți, la Bruxelles pentru a o convinge pe șefa Comisiei Europene să accepte una dintre propunerile sale pentru postul de comisar european din partea României, Rovana Plumb sau Dan Nica. Ea s-a întors cu coadă între picioare.

Rovanei Plumb I s ecere ridicare imunității parlamentare pentru a fi cercetată în dosarul Belina, iar Dan Nica a fost urmărit penal în dosarul Microsoft,dar pe parcursul anchetei s-au prescris faptele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.