Pregătiri intense pentru Summit. Președintele face ultimele verificări la Sibiu
Ultima Ora Politic

Pregătiri intense pentru Summit. Președintele face ultimele verificări la Sibiu

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți la amiază, la Sibiu, unde verifică stadiul pregătirilor pentru Summit-ul din 9 mai.

Klaus Iohannis a ajuns în Piața Mare și a mers pe jos câțiva metri, apoi a intrat în clădirea Primăriei Sibiu, unde sunt principalele spații în care se vor desfășura lucrările Summit-ului din 9 mai.

După vizita în clădirea Primăriei, președintele va merge la Muzeul Național „Samuel von Brukenthal”, unde va inspecta sala în care va avea loc dineul oficial.

„Până acum în oraș lucrurile sunt foarte bine pregătite, orașul arată foarte bine. Primăria, doamna primar Fodor, s-au străduit foarte mult încă de când s-a știut că se va organiza acest summit și rezultatul se vede. Astăzi voi vizita toate locațiile unde se desfășoară evenimente ale summit-ului și conexe summit-ului și informațiile mele de până acum sunt că totul este foarte bine pregătit”, a declarat Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va găzdui, pe 9 mai, Summmitul de la Sibiu, în cadrul căruia va prezenta Agenda Strategică pentru următorii cinci ani.

Principalul subiect al discuțiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Printre cei așteptați la întrunirea informală de pe 9 mai se numără: președintele Franței Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Angela Merkel, prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei Boyko Borissov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.