Prefectul Capitalei A EVITAT declarațiile după audierea de la Parchetul General. A REPETAT un singur lucru
Ultima Ora Politic

Prefectul Capitalei a explicat procurorilor ce ordine a dat pe 10 august

Prefectul capitalei a explicat procurorilor ce ordine a dat pe 10 august

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a încercat miercuri să evite pe cât posibili jurnaliștii la ieșirea de la Parchetul General unde a fost audiată, ea mărginindu-se să spună că a respectat legea atunci când a emis ordinul de evacuare de către jandarmi a Pieței Victoriei.

”Legea a fost respectată. Vă rog să respectați instituția prefectului și să aveți încredere în noi că respectăm legea”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Întrebată dacă și Jandarmeria a respectat legea, Cliseru a spus că ea nu vrea să vorbească despre alte instituții și că fiecare răspunde pentru el.

Chestionată în continuare dacă a fost la fața locului în ziua de vineri, ea le-a replicat jurnaliștilor: ”Veți descoperi dumneavoastră care sunteți în slujba adevărului”.

Speranța Cliseru a mai susținut că nu s-a întâlnit cu ministrul de Interne, Carmen Dan, în ziua de 10 august.

”Nu m-am întâlnit cu ministrul de Interne în acea zi”, a spus ea. ”Ați discutat la telefon?”, au insistat jurnaliștii. ”Nu pot să vă răspund. V-am spus că am respectat legea”, a evitat prefectul să răspundă.

”Eu n-am dat ordin să fie rănit cineva”, a mai spus Cliseru.

Întrebată dacă îi pare rău sau dacă are vreun regret pentru că a dat ordinul în urma căruia jandarmii au declanșat represiunea violentă a manifestanților din Piața Victoriei, prefectul a refuzat să mai răspundă.

Speranța Cliseru a fost audiată miercuri la Parchetul General, în cadrul anchetei privind violențele jandarmilor împotriva manifestanților de la protestul din 10 august. Ea a fost cea care, în calitate de prefect al Capitalei, a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii