Ponta, despre corupția instituționalizată: ”Acum se fură cu ordonanța de urgență, se fură cu hotărârea de guvern și se fură fără frică”
Ultima Ora Politic

Ponta pune la pământ PSD. ”A ajuns mai rău decât PRM” prin discursul ”xenofob, antieuropean”

Ponta pune la pământ PSD. ”A ajuns mai rău decât PRM” prin discursul ”xenofob, antieuropean”

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Timişoara, că PSD a ajuns în momentul de faţă „mai rău decât PRM” prin discursul „xenofob, antieuropean”, iar dacă formaţiunea social-democraţilor va reveni la starea de partid de centru-stânga în sensul european al cuvântului, Pro România e gata să facă alianţe. 

„PSD a ajuns acum mai rău decât PRM. Are un discurs xenofob, populist, antieuropean, foloseşte teme de un populism sinistru. (…). Nu mă întorc la PSD dacă pleacă Dragnea. Dar dacă PSD face o schimbare adevărată, nu doar (schimbarea lui – n.r.) Dragnea, dacă PSD redevine un partid de centru-stânga în sens european, în sensul reformelor, al sensului bunei guvernări, Pro România este gata să facă alianţe, să sprijinim la nivel local, judeţean, în parlament”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

Fostul premier a reiterat faptul că pentru alegerile europarlamentare, apoi pentru parlamentare şi prezidenţiale Pro România oferă o alternativă pentru toţi cei care nu vor să mai voteze nici PSD, dar nu sunt mulţumiţi nici de PNL şi caută ceva nou, mai bun decât ceea ce există în acest moment pe piaţa politică locală şi naţională.

Victor Ponta a punctat faptul că s-a întâlnit, de la lansarea Pro România, printre alţii, şi cu fostul premier Sorin Grindeanu şi cu senatorul PSD de Timiş, Eugen Dogariu, cu care a avut discuţii pe marginea acestui proiect politic, dar alegerea finală îi va aparţine fiecăruia.

„M-aş bucura în primul rând pentru ei, pentru că nu cred că gândesc la fel ca Liviu Dragnea sau că acţionează la fel ca el sau că se simt bine în prezenţa echipei lui Dragnea. (…) Ce vor decide ei mai departe, ei pot răspunde”, a răspuns Victor Ponta.

Liderul Pro România a subliniat, însă, că porţile deschise acum celor care vor să vină în partidul său, din PSD sau din alte partide, se vor închide la un moment dat, întrucât nu este firesc ca de succesul echipei care acum „trage”, să beneficieze cei care nu au avut niciun aport.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.