Polonezii au început producţia de gaze în România!
Federația Patronală Petrol și Gaze spulberă Guvernul. Cere măsuri imediate
Ultima Ora Economic Politic

Polonezii au început producţia de gaze în România!

O companie poloneză de petrol şi gaze a anunţat astăzi că a demarat producţia de gaze în România. Compania este controlată de Kulczyk Investments, fond de investiţii înfiinţat de miliardarul polonez Jan Kulczyk.

Compania poloneză de petrol şi gaze Serinus Energy a anunţat vineri că a demarat producţia de gaze la facilitatea de producţie de la Moftinu (judeţul Satu Mare), informează un comunicat de presă al companiei.

Potrivit Serinus Energy, gazele naturale provenite de la sonda Moftinu 1003 au ajuns în facilitatea de producţie şi în conductele de vânzare. Compania precizează că gazele procesate îndeplinesc standardele impuse de Transgaz.

„Acesta este un punct de cotitură pentru Serinus. Producţia de gaze, funcţionarea facilităţii şi vânzarea gazelor procesate vor avea un impact major pentru Serinus şi regiunea Moftinu” a declarat directorul general de la Serinus, Jeffrey Auld.

Serinus este o companie internaţională de petrol şi gaze care deţine mai multe proiecte în Tunisia şi România. Serinus Energy este o companie controlata de Kulczyk Investments, fond de investiţii înfiinţat de miliardarul polonez Jan Kulcz.

Societatea Winstar Satu Mare SRL, o subsidiara a Serinus Energy, deţine o participare directa de 60% din concesiunea Satu Mare, care acoperă o suprafaţă de 2.949 kilometri pătraţi la graniţa Romaniei cu Ungaria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.