Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi
Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi
Social Ultima Ora

Polițiștii rutieri din București au prins 10 șoferi drogați. 36 de permise reținute

Poliţiştii rutieri din Bucureşti au prins 10 șoferi drogați la volan, în doar două zile.

Polițiștii au dat 100 de amenzi în perioada 15-17 septembrie, unor șoferi care erau beți, drogați sau au comis alte infracțiuni în trafic.

”La data de 15/16 şi 16/17 septembrie a.c. poliţişti rutieri, de ordine publică şi echipaje canine din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi de control pe principalele artere rutiere din Capitală în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii rutieri au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 16 infracţiuni, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat şi una pentru deţinere de substanţe interzise”, precizează Brigada Rutieră.

Acțiune de amploare a oamenilor legii
Acțiune de amploare a oamenilor legii

De asemenea au fost reţinute 36 de permise de conducere:

  • 15 pentru infracţiunile la regimul rutier;

  • 14 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (contravenţie).

  • 3 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului;

  • 3 pentru neacordare prioritate auto;

  • 1 pentru depăşirea limitei de viteză.

Un şofer de 30 de ani a fost prins sub influenţa substanţelor psihoactive pe o stradă din Sectorul 2, iar un tânăr de 22 de ani a fost depistat la intersecţia Şos. Colentina – Şos. Fundeni, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat pe raza Sectorului 2, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa alcoolului.

”În urma testării preliminare cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem”, a mai transmis sursa citată.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.