Poliţiştii, către tatăl Alexandrei: Să te gândeşti cu plângerea, că fetele astea se întorc după 2 zile şi eşti bun de plată 1
Ultima oră. Anchetatorii caută probe în camera unde a fost ținută Alexandra
Ultima Ora Justiție Politic Social

Poliţiştii, către tatăl Alexandrei: Să te gândeşti cu plângerea, că fetele astea se întorc după 2 zile şi eşti bun de plată

 

Un dialog incredibil dintre tatăl Alexandrei, fata de 15 ani, despre care se crede că a fost ucisă şi arsă în Caracal, şi poliţiştii din oraş, a fost relatat de Alexandru Cumpănaşu, unchiul tinerei. Oamenii legii i-au spus tatălui fetei că e bun de plată dacă aceasta „s-a încurcat cu vreunul”.

„Şeful Poliţiei din Caracal s-a adresat în felul acesta tatălui Alexandrei. Dacă după ce s-a realizat o parte din percheziţii, a spus că <<dacă e încurcată cu vreunul şi se va constata e bun de plată>>. asta îi spunea”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, care este preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, pentru MEDIAFAX.

Cumpănaşu relatează că vărul său a rămas blocat în faţa acestor cuvinte.

Mai mult, un alt angajat al Poliţiei i-a cerut tatălui fetei să se gândească de două ori dacă vrea să depună sesizare pentru dispariţie.

„Un alt angajat i-a pus când s-a dus să depună plângere: „să să te gândeşti bine că fetele astea se întorc după o zi-două acasă”, el fiind un tată disperat”, a mai spus Cumpănaşu..

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a mai cerut demiterea prefectului şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.