Politica Executivului PSD-ALDE privind creșele pentru copii 1
Ultima Ora Politic Social

Politica Executivului PSD-ALDE privind creșele pentru copii

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale detalii despre numărul de creşe construite de la preluarea guvernării, mai ales în județul Iași, din cele 2500 promise la nivel național.

Prin programul de guvernare, la capitolul Politici în domeniul educației este prevăzută garantarea pachetului social pentru educație, ce presupune implementarea unor programe de asigurare a condițiilor de dezvoltare și formare a tuturor copiilor. În acelaşi sens, se  propunea şi acordarea de sprijin părinților privind creșterea nou născuților, prin asigurarea condițiilor de integrare a copiilor în creșe, respectiv pentru acces în învățământul preșcolar.

Cu toate aceste promisiuni, la Iași, peste 600 de copii nu au asigurat un loc la creșă în anul 2019-2020. Acest lucru s-a întâmplat deoarece, pe fondul numărului redus de locuri, autoritățile locale au schimbat regulile imediat după încheierea perioadei de înscriere. Astfel, a fost introdus un nou criteriu de selecție, al «proximității». Ca urmare, părinții din cartierele unde nu sunt creșe au pierdut puncte și au fost refuzați, chiar dacă inițial copiii lor au fost acceptați la creșe”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut opinia ministerului privind soluţiile imediate pentru sutele de părinţi din Iaşi care nu au reuşit să îşi înscrie copiii la creşe pentru anul viitor.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.