Eliminarea impozitului pe venit în cazul medicilor are IMPACT bugetar MASIV. Ce spune Ministerul Finanțelor
Ultima Ora Politic

PNL solicită ca impozitul pe toate veniturile să rămână la nivel local

PNL solicită ca impozitul pe toate veniturile să rămână la nivel local

Având în vedere faptul că mai sunt puține zile până la începerea discuțiilor pe noul proiect al bugetului de stat, PNL solicită guvernului PSD să susțină propunerea noastră ca toate veniturile, nu doar cele din impozitele pe salarii, să rămână la nivel local.

 

Propunerea pe care o face PNL este ca și impozitul din veniturile din pensii, chirii, concesiuni, etc. să rămână la nivel local, mai ales că așa zisa reformă fiscală inițiată de PSDragnea a însemnat furtul a 10 miliarde de lei din bugetele locale. Clujul, din banii furați de guvern, ar fi putut, de exemplu, să finanțeze construcția unei Săli polivalente. Județul Alba ar fi putut finanța construcția a cel puțin 30 de km de drum județean, iar exemplele pot continua la infinit.

 

În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică solicit guvernului să nu mai trateze primăriile și consiliile județene ca pe “Cenușăresele” administrației publice și să asigure transferurile din bugetul de stat a impozitului din venit și al cotelor defalcate din TVA, la nivelul anului 2018, cel puțin egal cu cel de anul trecut. A fost o promisiune făcută de toți liderii PSD la întâlnirea cu asociațiile primarilor și ale consiliilor județene.

 

Următoarea rectificare bugetară, tardivă de altfel, trebuie să repare aceste inechități! Furtul acestor bani înseamnă mai puține investiții în municipii, orașe, comune și județe, dar și lipsa fondurilor de co-finanțare pentru proiecte europene atrase de primării și consilii județene.

 

PNL mai solicită PSD acceptarea modificării cotelor defalcate din TVA la care nu s-a mai umblat, decât în jos, de ani buni, în timp ce administrațiile publice locale au fost obligate să preia noi atribuții și responsabilități, fără ca să fie descentralizate și sursele de finanțare. PNL nu va vota un buget care taie bani de la investiții, pentru ca să fie duși în consum!

 

Guvernul PSD trebuie să înceteze să mai trateze administrația publică ca pe o “Cenușăreasă”! Am inițiat acel amendament la Codul Administrativ prin care redevența din exploatări de suprafață, rămâne în proporție de 80 % la nivel local, împărțită în mod egal între primărie și consiliu județean. Înainte, redevența pleca în proporție de 100% la București, iar noi rămâneam cu pagubele. Îmi doresc enorm ca această propunere să fie declarată constituțională pentru că ar fi o gură imensă de oxigen pentru finanțarea investițiilor la nivel local. Județul Alba ar putea încasa din redevență peste 250 de miliarde de lei vechi, adică ar putea dubla numărul kilometrilor de drum județean ce pot fi asfaltați!

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.