Anunț devastator pentru Dragnea și Dăncilă de la Bruxelles. Kovesi va fi procuror european. Guvernul va cădea
Ultima Ora Politic

PNL sare în apărarea lui Kovesi. ”Un abuz incredibil al Secției de Miliție Politică comandată de Liviu Dragnea”

Liberalii au transmis, joi, după ce fosta-șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a aflat că este învinuită într-un nou dosar, că acțiunea este „un abuz incredibil al Secției de <<Miliție Politică>> comandată de Liviu Dragnea”, comis prin Secția de anchetare a magistraților.

„Acțiunea împotriva Laurei Codruța Kovesi, un abuz incredibil al Secției de ‘Miliție Politică’ comandată de Liviu Dragnea, cunoscută în mod eronat drept Secția Specială de Anchetare a Magistraților. Noua învinuire a candidatului la poziția de Procuror șef european, prin intermediul structuri de „miliție politică” controlată de Liviu Dragnea, arată la lumina zilei faptul că Secția Specială de Anchetare a Magistraților a depășit stadiul de proiect. A devenit instrumentul prin care toți magistrații din România vor fi „puși la respect”, mai devreme sau mai târziu, cu dosare penale la comandă în cazul în care intenționează să-i deranjeze cu anchete pe potentații zilei”, arată PNL, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Liberalii transmit că actuala coaliție de guvernare se răzbună politic prin această acțiune.

„Este strigător la cer modul în care actuala guvernare înțelege să prigonească, în văzul tuturor, un român care are șansa de a ocupa o poziție de prestigiu european doar pentru a se răzbuna politic și pentru a-i da satisfacție infractorului Liviu Dragnea. Astfel de practici prin care sunt încălcate drepturile procesuale sunt provenite din regimul comunist, afectează grav încrederea cetățenilor în actul de justiție și compromit imaginea de care se bucură sistemul judiciar la nivel european”, potrivit sursei citate.

Reprezentanții PNL precizează că nu este întâmplător că acest dosar vine când Laura Codruța Kovesi este în competiția pentru a fi procuror-șef european.

„Acțiunea împotriva Laurei Codruța Kovesi, deloc întâmplătoare în contextul dat de șansele de a ocupa poziția de procuror șef european, vine tocmai din partea unei structuri de parchet față de care Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO, au exprimat critici vehemente. Această Secție Specială nu ar fi trebuit să existe, iar în urma Rezoluției Parlamentului European și a Raportului Comisiei Europene privind MCV ar fi trebuit desființată, tocmai pentru că nu oferă suficiente garanții de independență față de puterea politică”, mai arată documentul de presă.

Liberalii mai spus că evenimentele din România nu vor rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni.

„Suntem convinși că această inițiativă împotriva Laurei Codruța Kovesi nu va rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni, care vor lua la cunoștință cu surprindere despre acest fapt la fel cum au făcut-o și în cazul prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Tacticile prin care acționează fidelii politici ai PSD-ALDE din Secția Specială, prin încălcarea normelor care garantează drepturile la un proces echitabil, nu arată decât o disperare oarbă celor care vor să transforme justiția din România într-un simulacru sovietic”, completează sursa menționată.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești. Fosta șefă DNA a fost pusă sub acuzare pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.