Perioada de înscriere la Programul Oficial de Internship al Guvernului României a fost prelungită
Dăncilă stă de pază la urne. A început votul pentru demiterea lui Dăncilă
Ultima Ora Politic

PNL propune extinderea votului prin corespondență la toate tipurile de alegeri

PNL propune extinderea votului prin corespondență la toate tipurile de alegeri

”În calitate de deputat PNL de Alba am inițiat și depus o serie de amendamente la mai multe proiecte legislative care vizează modificarea legislației electorale și care se află în dezbaterea Parlamentului României, în vederea generalizării votului prin corespondență la orice tip de alegeri.

Vin cu aceste propuneri din dorința de a răspunde doleanțelor miilor de români care doresc să își poată exercita dreptul de vot chiar dacă au fost obligați de condițiile socio-economice să ia calea străinătății.

Susțin modificarea rapidă a legislației electorale, în acord cu angajamentele publice asumate de PNL de-a lungul timpului, pentru a face astfel posibilă garantarea dreptului la vot pentru românii din străinătate. De asemenea, consider că doar așa mai putem repara din rușinea și umilința îndurată de către numeroși compatrioți de-ai noștri la scrutinele anterioare, când au fost obligați de statul român să aștepte ore întregi în stradă doar pentru a-și exercita acest drept.

Extinderea votului prin corespondență reprezintă doar un prim pas în garantarea acestui drept! PNL va depune în perioada imediat următoare o nouă inițiativă legislativă prin care ne propunem introducerea unei modalități alternative de vot – votul electronic – pentru cetățenii cu domiciliul în străinătate, care va dubla votul prin corespondență. Doar așa vom putea elimina discriminarea românilor din afara țării în raport cu cetățenii cu domiciliul în țară!

Este obligația Parlamentului României să legifereze în interesul cetățeanului și să facă posibil ca niciun român, indiferent de locul unde domiciliază, să nu mai fie împiedicat să voteze!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Claudiu Roman.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.