PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
Ultima Ora Politic

PNL, miting electoral la Focșani. PSD-ALDE au cerut o ”contramanifestație”, în aceeași zi

Ludovic Orban, președinte PNL, a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marș care să aibă loc în data de 5 mai, la Focșani, iar Primăria a aprobat și o acțiune similară a PSD, ALDE și UNPR, „o contramanifestație, ca pe vremea minerilor”, conform mediafax.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Câmpulung, că a întâlnit, la Focșani, în județul Vrancea, o situație similară celei apărute la Alexandria, în județul Teleorman.

„Pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acțiuni similare, tot într-un fief al PSD și anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaților și a programului PNL, urmată de un marș prin Focșani pentru a transmite pentru cetățenii din Focșani și din județul Vrancea, mesajul Partidului Național Liberal. Ce a făcut PSD? Deși noi am depus solicitarea pentru miting și pentru marș în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată și nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat în același interval oral în care se desfășoară mitingul și marșul Partidului Național Liberal, a probat o acțiune similară, un miting și un marș, pentru PSD, ALDE și UNPR”, a spus Orban.

Liderul PNL spune că manifestările Puterii și Opoziției în același loc și în același timp „riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă”.

„Nu poți să organizezi o contra manifestație, ca pe vremea minerilor, în anii 90, în condițiile în care în mod democratic și respectând legea, Partidul Național Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting și al unui marș, în aceeași dată, tu să acorzi o cerere, care nici nu știm când a fost depusă, probabil, a fost depusă alaltăieri după informațiile pe care le avem, să generezi o contramanifestație”, a mai spus Orban.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX, că mitingul din Focșani va avea loc în 5 mai, la ora 16, deși cererea a fost pentru intevalul orar 13 – 18.

O situație similară a avut loc la Alexandroa, unde Consiliul Local a interzis, la propunerea primarului, manifestaţiile publice în faţa Casei de Cultură, locul manifestaţiilor în judeţul Teleorman, motivând că în zonă vor fi amplasaţi iepuraşii de Paşte. Măsura a venit cu o săptămână înainte de un miting anunţat de PNL în Alexandria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.