Aurelian Bădulescu a rămas fără permis. Incredibil cu ce viteză a mers prin Bucureşti!
PNL București într-o acțiune protest pe biciclete față de Viceprimarul Capitalei A. Bădulescu
Ultima Ora Politic

PNL București într-o acțiune protest pe biciclete față de Viceprimarul Capitalei A. Bădulescu

PNL București într-o acțiune protest pe biciclete față de Viceprimarul Capitalei A. Bădulescu dublată de o petiție pentru piste de bicicletă în București

București, 27 septembrie 2019. Plecând de la declarația jignitoare a Viceprimarului Capitalei A. Bădulescu la adresa utilizatorilor mijloacelor alternative de transport, PNL București răspunde cu o acțiune de protest pe bicicletă, prin intermediul căreia cere imperativ demisia acestuia. Concomitent, PNL București inițiază o petiție pentru strângerea de semnături care să pună presiune asupra Primăriei în vederea construirii pistelor de bicicletă. 0 piste de bicicletă au fost construite în mandatul Primarului PSD Gabriela Firea. A promis minim 48 de km. Petiția este disponibilă la https://pnl.ro/bucurestiului-ii-trebuie-piste-de-bicicleta-nu-edili-grobieni/.

Violeta Alexandru – Președinte PNL București, alături de Sebastian Burduja – Președinte PNL Sector 1, Cristian Băcanu – Președinte PNL Sector 5 și de membri ai PNL București au lansat astăzi acțiunea Bicicliștii fresh în București. De la sediul PNL București pe traseu până la Primăria Municipiului București, am protestat împotriva ignoranței administrației PSD față de nevoilor bicicliștilor din Capitală. Bucureștenii sunt invitați să semneze petiția, pentru a impulsiona administrația Capitalei, care este restantă la acest capitol, să dezvolte infrastructura pentru bicicliști.

București este capitala europeană cu cel mai mic număr de kilometri de pistă de bicicletă. Cei 10 kilometri sunt absolut insuficienți pentru bucureștenii care își doresc un oraș în care calitatea vieții este prioritară. Soluția pentru îmbunătățirea traficului implementată în marile metropole europene a fost, cu precădere, dezvoltarea infrastructurii dedicate bicicletelor, de la piste la rasteluri.

Nu întâmplător, conform unui studiu al OMS (studiul Aphekom, realizat în 25 de oraşe europene), speranța de viaţă a unui locuitor al Bucureştiului cu vârsta mai mare de 30 de ani a fost apreciată ca fiind mai redusă cu aproape 2 ani din cauza poluării aerului.  Nepăsarea administrației PSD din Capitală merge până la punctul în care Planul Local de Acţiune pentru Mediu al Primăriei Bucureşti, realizat acum 6 ani, indică faptul că principala sursă de poluarea a aerului din oraş o reprezintă emisiile din transportul rutier.  Cu toate acestea, din 2013 și până acum infrastructura pentru biciclete a bătut pasul pe loc.

Acțiunea de protest pe bicicletă inițiată de PNL București, precum și petiția de strângere de semnături pentru deblocarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, vin ca urmare a lipsei de acțiuni pe acest segment din partea Municipalității București. Primarul PSD Gabriela Firea promitea, în luna mai, că vor fi demarate lucrările pentru construirea a 48 de km de piste de bicicletă în București. În schimb, a oferit doar vouchere. Proiectul Primăriei Capitalei pentru piste de bicicletă în valoare de 44,5 milioane lei a primit finanțare de la bugetul de stat. Deși Gabriela Firea și administrația PSD au primit bani de la Ministerul Mediului pentru acest proiect strategic, până în acest moment niciun kilometru nu a fost realizat.

„Am inițiat această acțiune de protest pe bicicletă să îi demonstrăm domnului viceprimar, dacă putem să îl numim astfel, că se poate să mergi pe bicicletă în costum, în condiții decente. Și dacă bucureștenii ar avea mai mulți kilometri de pistă de bicicletă, cu siguranță, soluțiile alternative ar ameliora traficul înfiorător din București. Astăzi am fost în audiență la domnul Aurelian Bădulescu și concluzia este că domnia sa nu regretă absolut deloc atitudinea total nepotrivită și motivează lipsa de acțiune în construirea de piste cu hârțogărie și birocrație. După trei ani de mandat, Administrația Gabriela Firea PSD se poate lăuda doar cu hârtii și indicatori tehnico-economici, adică nimic palpabil. Cerem în continuare demisia viceprimarului pentru atitudinea grobiană față de bicicliști și îi invit pe toți bucureștenii care își doresc o calitate a vieții mai bună să semneze petiția pentru construirea de piste de bicicletă în București.”  – Violeta Alexandru, Președinte PNL București, într-un comunicat remis newsteam.ro

Acum două zile viceprimarul Capitalei declara despre bicicliști:

Domnule, io vreau să vă întreb ceva, dacă ați lucra, să spunem, ați fi avocat, și vreți să mergeți cu bicicleta… Domn’le, dar nu puți când ajungi la tribunal, de la mersul pe bicicletă? Eu cred că puți. Eu nu vreau să am de-a face cu oameni care put!”, a spus Bădulescu. Câteva minute viceprimarul Bădulescu a completat: ”Eu nu vreau sa merg cu bicicleta, că nu vreau să fac bătături la c…! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la țară și nu fac de astea, am mâncat sănătos. Nu vreau să fac bătături la c* și să put! Eu sunt curat, sunt crescut la țară” Aurelian Bădulescu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.