Afacerile controversate ale familiei Daea
Ultima Ora Economic Politic Social

Petre Daea: ”Îmi vine să intru îmbrăcat în apă când văd un cormoran”

Ministrul Petre Daea a declarat miercuri, la Brăila, că efectivele de cormorani s-au înmulţit foarte mult în Europa şi trebuie promovate măsuri, în condiţiile în care pierderile de peşte sunt uriaşe. Acesta susţine că în România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură.

„Trebuie să se ia măsuri de către Comisia Europeană pentru că efectivele de cormorani în Europa s-au înmulţit îngrijorăror. În 25 de ani numărul a crescut de 24 de ori, ajungându-se la minimum 1,8 milioane de exemplare. România face parte din ţările care sunt grav afectate. La nivelul Uniunii Europene pierderea cantităţii de peşte prin consumul zilnic al acestor păsări care se hrănesc numai cu peşte este de 300.000 de tone. În România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură. Şi dumneavoastră aţi avut aici un fermier care spunea să mergem să vedem cum la ora actuală sunt în jur de 100 de cormorani în amenjarea pe care o are. Eu am spus că nu merg, pentru că mă îndeamnă să intru după ei îmbrăcat”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Daea a declarat și în Parlamentul European, spre uluirea asistenței, că în România sunt așa de mulți cormorani încât fac baie în piscine.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii