Ultima noapte din viață. Alexandra a murit în chinuri groaznice. Ce a putut să-i facă criminalul este horor
Dosar penal pentru INML în cazul analizei probelor din Caracal
Ultima Ora Justiție Politic Social

Petiție online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în România. Peste 100.000 de români au semnat-o deja 

Peste 100.000 de români au semnat o petiție online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, drept reacție după crimele odioase din Caracal comise de Gheorghe Dincă. Pedeapsa capitală a fost abolită în țara noastră imediat după Revoluție, în anul 1990, iar acum foarte mulți români regretă asta.

Oamenii cer modificarea Codului Penal pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care comit crime sau violuri. Oamenii vor minim 25 de închisoare pentru infracțiunea de abuz sexual, în loc de minimum 3 ani cât prevede actuala lege. Românii spun că inclusiv pedeapsa cu moartea e de luat în calcul în cazul unor crime precum cele comise la Caracal.

Cazul fetelor ucise de șoferul Gheorghe Dincă îi revoltă și îi întristează pe români, asta după ce autoritățile au picat din prima clipă examenul competenței. Semnatarii petiției sunt de părere că doar o lege mai drastică cu pedepse mai dure pot preîntâmpina ca alte cazuri Caracal să se producă pe viitor.

În respectiva cerere semnată de 110.000 de oameni se cere aplicarea pedepsei cu moartea pentru cazuri similare celui din localitatea olteană, unde două fete au fost tranșate de un violator.

„Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată.  De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență?”, se arată în petiție.

„Cerem modificarea codului penal prin înăsprirea pedepselor pentru viol, pedofilie și crimă.  Modificarea articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de închisoare pentru viol, in loc (3-10 ani) inchisoare cat este in prezentul cod si pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrati în societate!”, este dorința a peste 100.000 de cetățeni români.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.