ULUITOR: PSD aduce Armata împotriva populației. Omoară porcii fermierilor ”preventiv” la Călugăreni. Va fi scandal
Ultima Ora Economic Sănătate Social

Pesta porcină a fost SECRETIZATĂ! Buletinele de analiză ”cuprind informații secret de serviciu”. Așa au fost omorâte 300.000 de animale!

Singurele documente care pot arăta indubitabil situația pestei porcine din România sunt buletinele de analiză. Cu toate acestea, nu a văzut nimeni până acum vreun buletin de analiză. NewsTeam a cerut oficial aceste documente care să ateste existența și întinderea virusului în țara noastră. Am primit răspuns: nu se poate! Documentele sunt secretizate! De ce?…

Totul a pornit de la o adreă a Asociației Generale a Vânătorior și Pescarilor Sportivi (AJVPS) care a trimis ofical Autorității Naționale Sanitare Veterinare (ANSVSA) un punct devedere privind combaterea pestei porcine. Printre altele, vânătorii se plângeau de faptul că nu li se indică laboratoarele autorizate unde să verifice dacă mistreții pe care îi împuscă sunt purtători de pestă porcină sau nu. Mai mult, ei susțineau că nici nu există asemena laboratoare în România. Am întrebat la ANSVSA care sunt laboratoarele autorizate RENAR care să efectueze diagnostic pentru evidențierea pestei porcine.

Ni se răspunde că există un ”Laborator Național de Referință pentru Pesta Porcină Clasică și Africană la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală”. De asemenea: ”pentru efectuarea diagnosticului de laborator prin tehnici de biologie moleculară, pe teritoriul României sunt validate și acreditate 9 Laboratoare Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene  (LSVSA) și alte 12  LSVSA sunt în curs de finalizare a validării metodei de examinare mai sus menționată”.

În cazul acestor  9 + 12 laboratoare lipsește însă sintagma ”pentru Pesta Porcină Clasică și Africană”, evidențiată cu fermitate în cazul Laboratorului de Referință. De asemenea, în răspuns nu s-a localizat nici un laborator, în județul X sau Y, în orașul Z sau T, s-a spus doar că ele există și gata! Adică,… AGVPS știe ceva…

De asemenea NewTeam a solicitat de la ANSVSA buletinele de analiză în virtutea cărora în România există în acest moment pestă porcină.

Ni s-a pus în vedere că această cerere intră sub incidența Ordinului 24/30 martie 2010 privind aprobarea listelor secrete de serviciu și informațiile de interes public, precum și Regulamentul UE 2016/679 privind  prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ca atare, nu primim nici un buletin: sunt secrete de serviciu și aduc atingere protecției persoanelor.

Păi, ia să vedem:

  • Cazurile de pestă porcină au fost mediatizate, s-au luat interviuri… care conțineau date  cu caracter personal. Ce fel de atingere mai aduc persoanelor?
  • Fără buletine de analiză, la lumina zilei, nu pot fi omorâți porcii… conform normativelor UE pe care Newsteam le-a prezentat deja! Ca atare, unde sunt sunt buletinele de analiză?
  • Fără buletine de analize nu pot fi despăgubiți cetățenii cărora li s-au sacrificat animalele. Atenționăm că despăgubirile se fac din bugetul public, ca atare, noi, contribuabilii, trebuie să știm ce se întâmplă cu banul public. Unde sunt buletinele de analiză în virtutea cărora se fac, sau se vor face, despăgubiri pe epizootia de pestă porcină?

După cum se vede, nu există nici un motiv real pentru care aceste documente ar trebui secretizate. Ca atare, de ce sunt ascunse buletinele de analiză, așa cum s-a întâmplat și în cazul celebrei gripe aviare din România?

Și ar mai fi ceva: pesta porcină nu are antidot. Ca atare, cu ce se dezinfectează mașinile pe drumuri împotriva pestei porcine? Și pe ce bani?

Citiți și:

EXCLUSIV. În România nu există nici un fel de ”focare de pestă porcină”. Animalele au fost sacrificate fără buletine de analiză. Sunt în pregătire plângerile penale împotriva autorităților

EXCLUSIV. În România nu există pestă porcină, așa cum nu a fost nici gripă aviară. Vă prezentăm dosarul secretizat al falsei pandemii

Nu există tratament pentru pesta porcină africană, dar autoritățile dezinfectează mașinile! Cu ce?!

BOMBĂ. Porcii din gospodării sunt UCIȘI ABUZIV! ”Pun primarii să semneze CA SĂ AIBĂ ACOPERIRE”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.