Tragedie în India. 27 de persoane moarte, între care 4 copii
Tragedie în India. 27 de persoane moarte, între care 4 copii
Externe Ultima Ora

FOTO. Tragedie în India. 27 de persoane moarte, între care 4 copii, în urma unui incendiu într-un parc de distracţii

Douăzeci şi şapte de persoane, dintre care patru copii, au murit într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă într-un parc de distracţii din vestul Indiei, conform unui nou bilanţ al poliţiei.

„Am confirmat moartea a 27 de persoane în incendiu”, a declarat presei, sâmbătă noapte, Radhika Bharai, un ofiţer de poliţie indian. Un bilanţ anterior a raportat 24 de morţi.Cei patru copii care au murit aveau sub 12 ani.

Patru copii între morți
Patru copii între morți

Peste 300 de persoane se aflau într-o sală dintr-o structură cu două etaje din parcul de distracţii TRP când a izbucnit incendiul, în acest weekend de vacanţă de vară, a declarat reporterilor Ilesh Kher, un ofiţer de pompieri din Rajkot, în statul Gujarat.

Prim-ministrul indian Narendra Modi, care este din acest stat, a declarat că este „extrem de bulversat”, într-un mesaj postat pe reţelele sociale.

„Oamenii au fost prinşi în capcană de prăbuşirea unei structuri temporare lângă intrare, ceea ce a făcut dificilă evacuarea”, a declarat ofiţerul de pompieri Ilesh Kher.

În plus, răspândirea focului a fost facilitată de natura materialelor, care erau foarte inflamabile.Autorităţile locale au declarat că au arestat patru persoane care „au legătură cu de sala de jocuri, pentru interogatoriu”.

Duminică, trupurile celor decedaţi înfăşurate într-un giulgiu alb au fost aliniate în rânduri înainte de a fi evacuate.Supravieţuitorii au povestit că au fost nevoiţi să spargă uşile şi să sară pe ferestre pentru a scăpa de incendiu.

„Eram la bowling când doi membri ai personalului ne-au spus că a izbucnit un incendiu la parter şi că trebuie să plecăm. Zona s-a umplut rapid de fum”, a declarat Pruthvirajsinh Jadeja pentru ziarul The Indian Express.

„Am încercat să ieşim pe uşa din spate, dar nu am putut. Am văzut o rază de lumină venind de afară. Am lovit geamul cu piciorul şi cinci dintre noi am reuşit să fugim sărind de la primul etaj”, a detaliat el.

Potrivit acestuia, cel puţin 70 de persoane se aflau la primul etaj când a izbucnit incendiul.

Fotografiile postate pe contul de Instagram al stabilimentului arată că acesta include o sală de bowling, o pistă de karting şi trambuline.Incendiile sunt frecvente în India din cauza condiţiilor proaste de construcţie, a supraaglomerării şi a nerespectării normelor de siguranţă.

În februarie, unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu care a devastat o fabrică de vopsele din capitala New Delhi.În 2022, cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite după ce un incendiu masiv a izbucnit într-o clădire comercială cu patru etaje din oraş, relatează agerpres.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.