ALERTĂ la Cluj
ALERTĂ la Cluj
Justiție Ultima Ora

Percheziții la Palatul Bragadiru din București. 9 persoane prinse cu droguri. FOTO

Polițiștii bucureșteni au făcut percheziții la Platul Bragadiru din București unde au descoperit nouă persoane care dețineau droguri.

Mai mult, la percheziții, oamenii legii au găsit și alte neregullui și au deschis dosar penal pentru evaziune fiscală și ddeținere de substanțe interzise.

”Duminică, 30 iulie 2023, polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 5, polițiști din cadrul Secțiilor 18 și 19 – Biroul Ordine Publică, Serviciul Poliția Canină, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și inspectori din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală – Sector 5, dar și comisari din cadrul OPC Sector 5, au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

În urma activităților specifice a fost pusă în mișcare o acțiune de verificare a unui local, din Sectorul 5 al Capitalei, în cadrul căruia se desfășoară diferite evenimente.

În cauză, la momentul controlului comun, în locație se desfășura un eveniment, fiind identificate și legitimate aproximativ 50 de persoane.

Accesul la eveniment se realiza pe baza vânzării unor brățări de acces, acestea nefiind fiscalizate, ocazie cu care a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 de lei și 20 de euro, sume de bani care ar fi provenit din comercializarea brățărilor de acces.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Totodată, în casieria unității administrate de SC Shade Events SRL a fost identificată suma de 684 de lei, care nu a putut fi justificată, sumă care ar fi provenit din vânzarea băuturilor, context în care societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, comisarii OPC Sector 5 au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei, iar polițiștii locali au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei, urmând a fi efectuate și verificări suplimentare pe linia respectării prevederilor legale de către inspectori din cadrul ISU B-IF.

De asemenea, în timpul acțiunii au fost depistate 9 persoane care aveau asupra lor mai multe substanțe, susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Secției 18 Poliție în vederea lămuririi situației de fapt, cercetările urmând a fi continuate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

În cadrul acțiunii a fost identificată și o persoană care figura ca fiind urmărită național și internațional, verificările urmând a fi continuate de Secția 19 pentru lămurirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare”, informează Poliția Capitalei.

palatul bragadiru
palatul bragadiru

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.