Pepenii româneşti vor fi etichetaţi obligatoriu 1
Piața românească. Un vânzător, surprins de client cum injecta pepenii cu un lichid
Ultima Ora Economic Social

Pepenii româneşti vor fi etichetaţi obligatoriu

Pepenii românești vor fi etichetați corespunzător. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Etichetele de pe pepenii românești au ca scop evitarea confuziilor privind proveniența produselor comercializate și piețe și magazine.

Pepenii românești vor fi etichetați corespunzător. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scrie a1.ro. Etichetele de pe pepenii românești au ca scop evitarea confuziilor privind proveniența produselor comercializate și piețe și magazine.

Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

„Începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Giurgiu recoltează şi livrează către consumatori cantităţi din ce în ce mai mari de pepeni, condiţiile climatice din acest an asigurând producţii mari şi de calitate foarte bună.

Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară sute de tone de pepeni proaspeţi, cantităţile ce urmează a fi recoltate şi livrate fiind în creştere continuă”, arată Ministerul Transporturilor.

Pepenele este recunoscut pentru faptul că are mulţi antioxidanţi benefici organismului, precum licopenul, protector împotriva cancerului, sau vitaminele C şi A. Pepenele atinge maturitatea în timpul lunilor fierbinţi de vară, când devine foarte dulce, suculent şi aromat, spun cultivatorii din Dolj.

1. În primul rând verifică forma, simetria este relevantă și pentru starea pepenelui.2. Apăsaţi pe coajă pepenului, în diferite locuri, pe suprafaţa sa. Pe nicăieri nu trebuie să fie moale. Un pepene bun şi dulce este cel care e tare că o piatră.3. Caută un loc galben pe suprafaţa pepenelui. Această pată se formează în timpul perioadei de creştere, deci acest lucru va indică fapul că pepenele a ajuns la maturitate.4. Loveşte uşor pepenele. Dacă se aude un sunet de „gol în interior”, acesta este numai bun de mâncat.

Mai dulce sau mai zemos? Forma pepenelui este foarte importantă

Agricultorii diferențiază pepenele după forma acestuia. Pepenele cu forma alungită este mai zemos, iar pepenele cu forma rotundă este mai dulce.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.