Cu cât vor crește pensiile de 1 ianuarie 2024
Cu cât vor crește pensiile de 1 ianuarie 2024
Social Ultima Ora

OFICIAL. Cu cât vor crește pensiile de 1 ianuarie 2024. Și cei cu pensii de nababi beneficiază de bani în plus

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat că de la 1 ianuuarie 2024, toate pensiile din România vor crește cu 13,8 la sută.

Ministrul spune că, pensiile se vor mări anual, în luna ianuarie.

”De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8 la sută. Din septembrie, avem aici formula elveţiană care spune aşa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflaţiei din anul precedent plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pentru 2024.

Asta înseamnă că punctul de pensie va creşte de la 1.785 lei la 2.031 lei la toţi românii de la 1 ianuarie.

”O precizare extrem de importantă. Dacă până acum nu era specificată în lege în mod expres data la care se poate face majorarea pensiilor, în noua lege stipulăm în clar faptul că această majorare trebuie să fie făcută în fiecare an în luna ianuarie astfel încât să nu repetăm situaţii cum am avut în anii precedenţi, când nu am avut creşteri ale pensiilor sau situaţii în care aceste majorări au fost făcute într-o altă lună decât luna ianuarie.

Am venit cu această precizare explicită în lege, astfel încât să nu mai fie de fiecare dată o decizie luată arbitrar politic de guvern şi să fie un angajament pe care îl avem în raport cu românii”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.”, a declarat Simona Bucura Opescu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV de sâmbătă.

Simona-Bucura-Oprescu
Simona-Bucura-Oprescu

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.