Pedofil din Brăila, eliberat pentru că „lipsește elementul de violență”! 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Pedofil din Brăila, eliberat pentru că „lipsește elementul de violență”!

Caz halucinant în comuna brăileană Drogu, acolo unde bărbat de 32 de ani, care a supus băiatul de 12 ani al vecinilor la perversiuni sexuale, a fost eliberat după numai o săptămână de arest. Asta după ce judecătorul de la Tribunalul Brăila a decis să îl lase pe făptuitor, Daniel Miță, în control judiciar, pentru că „fapta nu are o gravitate deosebită”, arată site-ul local debraila.ro.

Judecătoria din Făurei luase decizia ca inculpatul să fie arestat preventiv. Aceasta motivase decizia prin faptul că „privarea de libertate este necesara pentru a se inlatura sentimentul de insecuritate creat prin comiterea faptei intr-o comunitate relativ restransa. Fapta aduce atingere grava onoarei si demnitatii personale a victimei prin modul in care a fost comisa. (…) Fapta, dincolo de sanctionarea de ordin penal, incalca si cele mai elementare norme de bun-simt si conduita morala. Trebuie avute in vedere si consecintele potential negative pe care o astfel de fapta o poate avea in viitor asupra dezvoltarii pisho-morale a minorului”, se arată în decizia judecătoriei Făurei.

În schimb, Tribunalul din Brăila l-a trimis în control judiciar pe pedofilul de 32 de ani. Motivarea acestora a fost că „daca gravitatea faptei savarsite reprezinta un criteriu obiectiv, periculozitatea poate fi perceputa doar prin raportare la o persoana. (…) Periculozitatea nu poate fi stabilita insa in mod matematic, ci se bazeaza pe un pronostic ce rareori isi gaseste suport in lege. Lipsa antecedentelor penale si conduita sincera a inculpatului inca de la debutul anchetei judiciare sunt de natura a conduce la concluzia ca lasarea in libertate supravegheata nu este de natura a mentine sau crea o stare de pericol la adresa ordinii publice”, mai precizează sursa citată.

Daniel Miță este acuzat că a pus un copil de 12 ani, care stă în apropiere, să se masturbeze de față cu el. Astfel, timp de două zile, la orele serii, acuzatul în vârstă de 32 de ani l-a pus pe minor să îl urmeze în locuința sa, acolo unde „a efectuat câte un act de masturbare în prezența persoanei vătămate”. Copilul a primit câte 10 lei pentru fiecare zi și a fost lăsat să se joace pe telefonul bărbatului. Acum pedofilul va fi din nou extrem de aproape de victima sa…

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.