Patru parlamentari PSD, dați afară din partid după căderea Guvernului 1
PSD și-a pierdut orice urmă de încredere. ”A pornit propaganda mincinoasă”
Ultima Ora Politic

Patru parlamentari PSD, dați afară din partid după căderea Guvernului

Patru parlamentari PSD vor fi excluși din partid, după ce joi au votat moțiunea de cenzură. Aceștia sunt Gabriel Petrea, Mihăiță Găină, Marius Sorin Bota și Ion Talpoș.

Potrivit Digi24, cei patru PSD-iști dați afară din partid după moțiunea de cenzură sunt Gabriel Petrea, președintele organizației de tineret, Mihaiță Găină, finul lui Petre Daea, ministrul interimar al Agriculturii, Ion Talpoș, care a fost până în iunie 2018 senator PMP și Marius Sorin Bota, despre care inițial erau informații că a plecat cu bilele, fără să le introducă în urne. Acesta a încercat acest lucru, dar a scăpat în urnă bila albă și a plecat doar cu cea neagră.

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate. Au fost în total 245 de voturi, dintre care 4 voturi împotriva demiterii.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar. Viorica Dăncilă a anunțat la scurt timp după vot că nu va face un pas în spate, inclusiv în ceea ce privește candidatura la prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou executiv. Partidele au fost chemat la Cotroceni vineri, începând cu ora 11:00.

Care este atmosfera in plen

Publicată de Cosette Chichirău pe Joi, 10 octombrie 2019

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.