Pași concreți prezentați de PSD pentru modernizarea și dezvoltarea Bacăului
Ultima Ora Politic

Pași concreți prezentați de PSD pentru modernizarea și dezvoltarea Bacăului

Conducerea Consiliului Județean și a Primăriei municipiului Bacău, în strânsă colaborare cu reprezentanții Guvernului și cu parlamentarii social democrați, au reușit în ultima perioadă să ducă la bun sfârșit o serie de proiecte investiționale de amploare, menite să contribuie esențial la dezvoltarea județului nostru. Cea mai importantă realizare este începerea efectivă a lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Bacău, o investiție așteptată de băcăuani de aproape 30 de ani, care acum se materializează grație eforturilor concertate ale Guvernului, parlamentarilor PSD și autorităților județene și locale.

Șoseaua de centură a Bacăului va avea 31 de kilometri lungime, din care 16 construiți în regim de autostradă, precum și 12 lucrări de artă, șase poduri și șase pasaje. Durata de execuție este de 30 de luni, valoarea proiectului fiind de 668 milioane lei. Sunt convinsă că locuitorii județului și ai municipiului reședință de județ apreciază la adevărata valoare demararea acestui proiect de amploare, care va descongestiona circulația din Bacău, va crea noi locuri de muncă și va da alte posibilități de modernizare în viitor pentru zona noastră.

De altfel, în ultimii doi ani s-au finalizat o serie de alte proiecte investiționale de amploare la nivelul județului Bacău, resimțite de oameni în creșterea calității serviciilor publice, sociale și utilitare, precum și în modernizarea infrastructurii. Astfel, s-au deblocat investițiile referitoare din municipiul Onești, în valoare de 49 de milioane de euro, pentru rețele de apă, stații de epurare, facilități de captare și tratare a apei, reabilitarea capacităților de stocare. De asemenea,  Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), va derula investiții de peste 350 de milioane de euro, care să deservească 49 de localități din județ. Tot în ceea ce privește infrastructura, s-au finalizat deja mai multe lucrări importante pe drumurile naționale, Ghimeș – Făget, Bacău – Vaslui, Bacău – Onești, iar  pista Aeroportului Internațional Bacău va fi modernizată printr-o investiție de 40 de milioane de euro.

Investiții importante s-au materializat și în sănătate și educație, spre exemplu contractul de

6,4 milioane de euro destinat modernizării și extinderii pavilionului vechi al Spitalului Județean de Urgență Bacău, iar în proiect se află și modernizarea secției de radioterapie, în așa fel încât băcăuanii să beneficieze de servicii medicale de calitate la ei acasă.

Și conducerea Primăriei municipiului Bacău, prin implicarea laborioasă a primarului Cosmin Necula, a inițiat și început foarte multe proiecte pentru dezvoltarea capitalei județului. În prezent, Primăria Bacău a aprobat nouă proiecte de mobilitate urbană, în valoare de peste 48 de milioane euro, care vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă.

După implementarea acestora, fața Bacăului se va schimba radical în bine și vom avea un municipiu mult mai prietenos cu locuitorii și vizitatorii săi, dezvoltat urbanistic pe principii de durabilitate și respect față de mediul înconjurător. Aprobarea acestor proiecte reprezintă încununarea unei munci derulate pe parcursul ultimilor 2-3 ani, muncă începută în 2016 cu elaborarea Planului de Mobilitate și a Strategiei de Dezvoltare, documente strategice aprobate în Consiliul Local în 2017.

În concluzie, cetățenii din municipiul și județul Bacău pot fi mulțumiți de tot ceea ce s-a realizat și s-a început în plan investițional în ultimii doi ani. Desigur, mai sunt multe de făcut pentru ca Bacăul să fie la un standard european în ceea ce privește calitatea vieții, dar sunt încrezătoare că vor fi îndeplinite cu succes toate angajamentele luate în fața băcăuanilor la alegerile locale și parlamentare din 2016.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.