Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

Partidul lui Tăriceanu dispare din Parlamentul European. ALDE Europa și-a schimbat denumirea

Grupul ALDE a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloș a precizat într-o postare pe Facebook că Alianța USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice și moderne.

„Noul nostru grup din Parlamentul European și-a ales un nume nou: Înnoim Europa. Suntem mai puternici ca niciodată și avem o șansă unică de a contura Europa. Ne așteaptă multă muncă. Suntem inspirați să construim o Europă liberă și corectă”, au anunțat reprezentanții grupului ALDE, miercuri, pe Twitter.

La rândul său și Dacian Cioloș a comentat pe Facebook în legătură cu subiectul, precizând că cei din grupul ALDE din care va face parte și Alianța USR-PLUS sunt decizi să contruiască împreună o Europă modernă care să fie mai aproape de cetățeni.

„Am decis, astăzi (miercuri – n.r.), ca numele noului grup din Parlamentul European pe care l-am fondat alături de partenerii noștri din ALDE Group – Liberals and Democrats in the European Parliament și En Marche să fie Renew Europe (Reînnoim Europa). Numele grupului reflectă exact intențiile noastre: vrem să construim o Europă modernă, mai puternică, mai aproape de cetățeni. Deviza noastră este: Hotărâți să construim împreună o Europă liberă și echitabilă”, a scris Dacian Cioloș, miercuri, pe Facebook.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.