Perioada de înscriere la Programul Oficial de Internship al Guvernului României a fost prelungită
Dăncilă stă de pază la urne. A început votul pentru demiterea lui Dăncilă
Ultima Ora Politic

Parlamentarii argeșeni au motive suplimentare pentru a vota în favoarea moțiunii de cenzură

Dănuţ Bica, deputat PNL, susține că parlamentarii argeșeni au motive suplimentare pentru a vota în favoarea moțiunii de cenzură.

            Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica, inițiator al moțiunii de cenzură, consideră că Guvernul condus de doamna Viorica Dancilă, fără nicio îndoială cel mai slab din ultimii 30 de ani, a tratat cu indiferență totală rezolvarea unor probleme care macină viața economică și socială a județului Argeș:

            ,,Toate guvernările PSD din 1989 și până astăzi au eșuat lamentabil. În urma lor nu a rămas nimic pentru generațiile viitoare: nici școli, nici spitale, nici drumuri sau servicii publice moderne. Cu fiecare dintre guvernările PSD, România a devenit tot mai îndatorată, iar populația tot mai săracă.

            Dintre toate cabinetele social-democrate, cel condus de doamna Viorica Dancilă poate fi considerat, fără nicio urmă de îndoială, campionul ineficienței și incompetenței. Actualul Guvern a devenit extrem de nociv pentru viața românilor, iar motivele pentru care trebuie înlăturat de urgentă sunt prezentate detaliat în textul moțiunii de cenzură care a fost inițiată și depusă marți de către 237 de senatori și deputați. Din această cauză, nu voi relua  argumentele de ordin general, ci le voi prezenta doar pe câteva dintre cele care contează în mod special pentru argeșeni.

            În cei aproape 3 ani de activitate parlamentară, m-am adresat în mod repetat numeroșilor miniștri care s-au perindat prin Guvernele PSD, solicitându-le să intervină pentru rezolvarea unor probleme care macină viața economică și socială a județului Argeș. Mi-aș fi dorit ca aceștia să adopte decizii prompte și eficiente pentru îndreptarea deficiențelor semnalate, mai ales dacă avem în vedere că au avut șansa să guverneze într-un context economic favorabil și, mai mult, au avut la îndemână și posibilitatea de a accesa fondurile europene nerambursabile în valoare de zeci de miliarde de euro puse la dispoziția României de Uniunea Europeană. Din păcate, intervențiile mele au primit doar răspunsuri diplomatice, pline de politețuri, iar speranțele numeroșilor alegători argeșeni care au crezut în promisiunile mincinoase din programele de guvernare ale PSD au fost crunt înșelate.”

            Deputatul PNL Dănuț Bica afirmă că județul Argeș resimte tot mai puternic piedicile puse de Guvernul Dăncilă în calea dezvoltării sale, motiv pentru care face apel la toți parlamentarii argeșeni, inclusiv la cei din PSD, pentru a vota în favoarea moțiunii de cenzură:

            ,,Argeșul este un județ cu o dinamică economică superioară, dar care resimte tot mai puternic piedicile puse de Guvern în calea dezvoltării sale.

            Pentru argeșeni, expresia neputinței guvernanților are un nume: autostrada Pitești-Sibiu. Dacă în anul 2012 documentația era gata, banii alocați de Comisia Europeană pentru această investiție așteptau să fie cheltuiți, iar constructorii puteau să înceapă lucrările, acestea nu au demarat nici până astăzi. Pentru Compania Dacia-Renault, cel mai performant producător de automobile din Sud-Estul Europei, pentru mediul de afaceri din județul Argeș, dar și pentru întreaga economie a României, întârzierea realizării acestui cel mai necesar obiectiv de infrastructură rutieră din țara noastră reprezintă un eșec uriaș, pe care premierii și miniștrii de resort instalați de PSD trebuie să și-l asume.

            Din păcate, majoritatea drumurilor din Argeș arată foarte rău, nemaifiind modernizate sau reabilitate în ultimii 30 de ani. Drumul Pitești–Râmnicu Vâlcea-Sibiu, pe care pleacă la export cea mai mare parte a producției de pe platforma Dacia-Renault, rămâne în continuare drumul european pe care se circulă cu cea mai mică viteză. Drumurile naționale Târgoviște-Câmpulung-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea și Pitești-Drăgășani-Târgu Jiu arată ca după război. Construirea drumului expres de la Pitești la Craiova, care a fost transformat din autostradă într-un drum mai îngust și mai scump, nu a început nici până astăzi. În plus, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume, Transfăgărășanul, în absența unor investiții minimale, este închis circulației rutiere timp de 9 luni pe an.

            Dacă vorbim despre transportul feroviar, realitatea din zona Argeșului este și mai cruntă. Calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea a ajuns o veritabilă ruină, iar pe rutele Pitești-Curtea de Argeș și Pitești-Câmpulung mai circulă doar câteva vagoane pe zi. Șinele sunt proaste, electrificarea nu există, iar investiții nu s-au mai făcut de aproape 40 de ani.

            În rest, și în județul Argeș spitalele, grădinițele și școlile, serviciile publice, siguranța cetățenilor se găsesc în aceeași stare de precaritate care este specifică întregii țări.

            Din cele prezentate, rezultă foarte clar că toți parlamentarii argeșeni, inclusiv cei din PSD, au motive suplimentare pentru a vota în favoarea acestei moțiuni de cenzură. Fac apel la ei, solicitându-le să dea dovadă de responsabilitate și respect față de cei care i-au ales și să o elibereze pe doamna Dăncilă din funcția de Prim-Ministru, pentru care a dovedit din plin că este total nepotrivită. PSD nu trebuie lăsat să omoare și speranțele oamenilor. Votând această moțiune vom da o șansă României să aibă un Guvern responsabil, eficient, competent, interesat exclusiv de problemele cetățenilor, care să aducă țara la normalitatea mult așteptată”, se transmite într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.