Papa Francisc face revoluție în Biserica Catolică
Papa Francisc face revoluție în Biserica Catolică
Externe Social Ultima Ora

Papa Francisc face revoluție în Biserica Catolică. Le cere preoților să țină predici mai scurte, pentru ca enoriașii să nu adormă în biserică

Papa Francisc le-a cerut preoților catolici să țină predicile scurte și să vorbească mai puţin pentru a nu îi face pe cei prezenți la slujbe să aţipească.

Omilia romano-catolică, echivalentul predicii de la ortodocşi, „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, a anunţat Papa Francisc în timpul audienţei sale săptămânale.

Care este durata ideală recomandată de capul Bisericii Catolice? Ei bine, ea nu ar trebui să depăşească opt minute, „pentru că, după acest interval de timp, se pierde atenţia şi oamenii adorm, iar ei au dreptate”, a spus Suveranul Pontif, conform agerpres.

„Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc”, a mai adăugat Papa Francisc.

O omilie într-o slujbă romano-catolică este ţinută de obicei după o lectură din Biblie şi este folosită pentru a întări învăţăturile religioase.

Nu este pentru prima dată când Suveranul Pontif vorbeşte despre necesitatea ca preoţii să nu divagheze în predicile lor. La rândul său însă a fost criticat de presă pentru propriile discursuri care nu ar fi avut limbajului potrivit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.