Papa Francisc din nou îm spital
Papa Francisc din nou îm spital
Ultima Ora Politic Social

Papa Francisc a citat din Eminescu în timpul discursului de la Iaşi: „Fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi”

Aproape 150.000 de oameni s-au strâns în faţa Palatului Culturii din Iaşi ca să îl întâlneasca pe Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost inițial la Catedrala Episcopală Sfânta Maria Regina unde a binecuvântat oameni bolnavi și bătrâni. Sfântul Părinte s-a rugat la icoana Sfintei Fecioare Maria adusă de la Sanctuarul Salin de la Cacica și a binecuvânta prima bornă cu însemnele Camino de Santiago. Borna marchează distanța de 4.500 de kilometri până la Santiago de Compostela, important loc de pelerinaj. A mers apoi cu cu papamobilul spre Palatul Culturii unde pe scena special amenajată, oficiaza întâlnirea mariană cu tinerii și familiile.

Papa Francisc i-a salutat în limba română pe credincioșii adunați la Iași. ”Lângă voi Papa se simte acasă!”, le-a spus Suveranul Pontif.

”Toţi înflorim când ne simţim iubiţi. Pentru că iubirea prinde rădăcini şi ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viaţa celorlalţi. Aşa cum ne spun acele frumoase cuvinte ale poetului vostru naţional, care îi dorea dulcii sale Românii: „fiii tăi trăiască numai în frăţie ca a nopţii stele” (M. EMINESCU, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”)”, a spus Papa Francisc.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.