Papa va fi externat din spital
Papa va fi externat din spital
Externe Ultima Ora

Papa Francisc, 86 de ani, va fi externat din spital. Suveranul Pontif va oficia Slujba de Florii

Papa Francisc urmează să fie externat din spital, sâmbătă, a transmis purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa Francisc suferă, de asemenea, de diverticulită, o afecţiune comună care poate provoca inflamarea sau infectarea colonului. În 2021, el a suferit o intervenţie chirurgicală pentru a i se îndepărta o parte din colon.

El va participa la slujba de duminică a Floriilor în Piaţa Sfântul Petru, a adăugat Bruni.

Suveranul Pontif a servit, joi, pizza la cină, împreună cu personalul medical şi poliţienesc, iar vineri „după micul dejun, a citit câteva ziare şi şi-a reluat activitatea”. ”Întoarcerea Sanctităţii Sale acasă, la Santa Marta, este aşteptată mâine, în urma rezultatelor ultimelor analize din această dimineaţă”, a precizat Bruni, vineri.

Bruni dezvăluise anterior că lui Francisc i-au fost administrate antibiotice pentru tratarea bronşitei infecţioase în timpul şederii sale în spital.

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Papei Francisc
Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Papei Francisc

El a petrecut o a doua noapte „odihnitoare” la spitalul Policlinico A. Gemelli din Roma, au declarat vineri surse de la Vatican pentru CNN.

Suveranul pontif – care, în tinereţe, a suferit de pneumonie severă şi i s-a extirpat o parte dintr-un plămân – a avut un istoric recent de probleme medicale.

El a fost văzut adesea cu un baston de mers şi uneori foloseşte un scaun cu rotile din cauza unor dureri la genunchiul drept. Anul trecut, el a anulat o călătorie în Republica Democrată Congo şi Sudanul de Sud după ce medicii i-au spus că ar putea fi nevoit să rateze şi o călătorie ulterioară în Canada dacă nu este de acord să facă încă 20 de zile de terapie şi odihnă pentru genunchiul său. În cele din urmă, el a mers în RDC şi Sudanul de Sud în februarie.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.