Florentin Pandele
Florentin Pandele
Ultima Ora Politic Social

Pandele se ia la întrecere cu Iohannis: face două referendumuri în Voluntari!

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, vrea sa organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea salilor de jocuri de noroc si pariuri in localitate.

„Sub nicio forma nu vrem sa contracaram referendumul pe justitie. Am luat decizia in urma mai multor audiente pe care le-am primit. Cetatenii au spus ca copiii lor au capatat acest viciu. Sunt sotii care mi-au spus ca sotii lor aduc mai putini bani acasa pentru ca au capatat acest viciu. (…) Am ales data aceasta pentru a nu face multe cheltuieli, nu are legatura cu referendumul pe justitie. (…) O alta modalitate legala pentru a intezice aceasta activitate e prin referendum.

Intrebarea va fi: ‘Sunteti de acord ca pe teritoritul orasului Voluntari sa mai avem jocuri de noroc?’. Raspunsul este da sau nu. E foarte simplu”, a declarat Florin Pandele, la Digi24.

Intr-un interviu pentru G4media, edilul a declarat in localitatea pe care o conduce ca sunt 30 de sali de jocuri de noroc si ca oamenii i-au solicitat sa rezolve problema, pentru ca multi tineri au ajuns dependenti de aceste jocuri si pierd sume mari de bani la aparate. Acesta este motivul pentru care primarul sustine ca vrea sa profite de organizarea referendumului si sa interzica astfel de activitati comerciale in Voluntari. Nu este prima incercare a edilului de a rezolva problema. Anul trecut Consiliul Local a dat o hotarare in care a solicitat interzicerea jocurilor de noroc, dar fara rezultat, a mai declarat Florentin Pandele.

Noul referendum va mari prezenta la vot a locuitorilor din Voluntari, in conditiile in care miza PSD este o prezenta cat mai mica, pentru a invalida referendumul poe justitie si a obtine totodata un scor mai mare la europarlamentare.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.