Paleologu propune modificarea Constituție pe gustul lui Iohannis: ”Vreau ca preşedintele să poată demite primul ministru” 1
Ultima Ora Politic

Paleologu propune modificarea Constituție pe gustul lui Iohannis: ”Vreau ca preşedintele să poată demite primul ministru”

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a Organizaţiei PMP de la Costineşti, că actuala Constituţie are „disfuncţionalităţi”, una fiind aceea că preşedintele ţări nu poate demite premierul.

„Cred că ne-am dat seama cu toţii că actuala Constituţie are unele disfuncţionalităţi. S-a văzut în repetate rânduri că scârţâie. De ce scârţâie ? Pentru că ea conţine nişte contradicţii. Să ne uităm la criza politică actuală, la vârful statului avem haos, avem zăpăceală, avem discordie, avem dihonie. Preşedintele numeşte primul ministru, dar nu îl poate demite. (…) Este o absurditate de gândire constituţională. Numeşte un prim-ministru şi după aceea rămâne potcovit cu respectivul prim-ministru. Din păcate, am rămas potcoviţi cu Viorica Dăncilă. De ce ? Pentru că Iohannnis şi-a făcut un calcul pentru cel de-al doilea mandat. S-a gândit că în felul acesta îngroapă definitiv PSD. Da, îngroapă definitiv PSD, dar problema este că e îngroapă şi pe noi, ca ţară”, a afirmat Paleologu, conform agerpres.ro. Este lesne de văzut că asemnea propunere este în consesns cu ceea ce ar vrea și actualul președionte, Klaus Iohannis.

Paleologu a mai spus că şi-ar dori „nişte ajustări” în Constituţie, pentru a se evita pe viitor „blocajul” cu care se confruntă România în prezent.

”Vreau nişte ajustări în Constituţie pentru a evita genul de blocaj cu care ne confruntăm în momentul de faţă. Vreau de exemplu ca preşedintele să poată demite primul ministru. Vreau ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul. Vreau ca alegerile anticipate să fie o posibilitate reală, nu doar declarativă. Pentru că în Constituţia actuală procedura pentru declanşarea de alegeri anticipate este atât de complicată, încât niciodată nu vor avea loc alegeri anticipate. (…) În momentul de faţă noi avem o prăpastie, un abis între popor şi Guvern şi Parlament. Cu alte cuvinte, alegerile anticipate ar fi salutare pentru România, dar sunt atât de greu de organizat, încât s-ar putea să avem o situaţie explozivă. (…) Eu nu aş fi numit-o pe Dăncilă”, a mai susţinut candidatul PMP.Theodor Paleologu a mai afirmat că România nu este o ţară de proşti.”Aşa cum spun mereu, România nu este o ţară de proşti. Cei care ne consideră că suntem o ţară de proşti sunt cinicii care vor să manipuleze la nesfârşit şi putem demonstra pe 25 noiembrie că majoritatea în ţara asta nu este făcută din proşti”, a arătat Paleologu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.