Se oprește iluminatul la Palatul Parlamentului
Se oprește iluminatul la Palatul Parlamentului
Social Ultima Ora

Se oprește iluminatul la Palatul Parlamentului, între orele 20,30 şi 21,30, pentru a marca „Ora Pământului”

Iluminatul interior, exterior şi festiv al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, între 20,30 şi 21,30, pentru a marca „Ora Pământului”, anunţă Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este, şi în acest an, partener al organizaţiei internaţionale „World Wide Fund for Nature”, pentru a sprijini cea mai mare acţiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România„, se precizează într-un comunicat transmis vineri.

„Instituţia participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie a acestuia în România, subliniind, de fiecare dată, importanţa acţiunilor responsabile şi a proiectelor benefice pentru mediu şi cetăţeni”, menţionează sursa citată.

Peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări şi teritorii se vor reuni anul acesta cu scopul de a inspira oameni, comunităţi, companii şi guverne să acţioneze pentru stoparea declinului biodiversităţii.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

Se oprește iluminatul la Palatul Parlamentului
Se oprește iluminatul la Palatul Parlamentului

În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume.

Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă, în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.