Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu au din nou acreditări la Ministerul Justiției
Ultima Ora Justiție Politic Social

Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu au din nou acreditări la Ministerul Justiției

După mai bine de o lună de blocaj, jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Pro TV) au din nou acreditări la Ministerul Justiției.

Cei doi au fost informați chiar astăzi, printr e-mail, că acreditările le-au fost acceptate.

„Prin prezenta, Biroul de Presă este abilitat să vă anunțe că acreditarea dumneavoastră la Ministerul Justiției a fost acceptată. Vă dorim o zi bună și sperăm într-o colaborare fructuoasă”. Așa sună mesajul primit de ambii jurnaliști pe e-mail, așa cum au fost postate pe conturile lor de Facebook.

Mutarea vine după ce în urmă cu două săptămâni Tudorel Toader, cel din spatele deciziei de a-i lăsa pe jurnaliști fără acreditare, a demisionat din funcția de Ministru al Justiției. Locul lui a fost luat, interimar de Ana Birchall.

Pe 22 martie, Ionela Arcanu și Ovidiu Oanță anunțau că Ministerul Justiției le-a respins cererile de acreditare, fără a argumenta decizie.

Deciziile au atras reacții și din partea organizațiilor nonguvernamentale: ActiveWatch: Cum să-ți pui opinia publică în cap în doi pași. Metoda Tudorel Toader și CJI: Ministerul Justiției retrage acreditarea jurnaliștilor incomozi.

Explicațiile au venit câteva săptămâni mai târziu, după ce CNA a cerut la rândul său explicații, și pentru Paginademedia.ro chiar în zilele în care Tudore Toader pierdea susținerea PSD.

„La momentul prezentării Raportului de activitate, eveniment anunțat sub forma unei scurte declarații de presă, cei doi jurnaliști au întrerupt în mod repetat discursul, solicitând schimbarea subiectului”.

Atât Ionela Arcanu, cât și Ovidiu Oanță, „au abordat o atidudine ironică, continuând cu încercarea de impunere a propriilor teme. Această atitudine are un caracter de repetitivitate, fiind observabilă și în cadrul altor întâlniri”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.