Ce i s-a întâmplat elevului de 16 ani, originar din Bistrița-Năsăud
Ce i s-a întâmplat elevului de 16 ani, originar din Bistrița-Năsăud
Exclusiv Social Ultima Ora

Ce i s-a întâmplat elevului de 16 ani, originar din Bistrița-Năsăud, după ce a ajuns pe covorul roșu de la Cannes. ”Profesorii îmi cer bilete la film

Janson Buda, elevul român din Londra originar din Năsăud, care a strălucit recent pe covorul roșu la Festivalul de la Cannes spune că viața s-a schimbat după ce a jucat în rolul principal din filmul ”Bird”, ecranizare care are toate șansele să câștigr Palm d Or.

„Am ajuns mare vedetă la școală. Profesorii îmi cer bilete la film, iar colegii caută mereu atenția mea. M-au felicitat foarte mulți, unii se bucură sincer pentru mine, alții mai puțîn…

Mulți oameni care nu mă băgau în seama înainte de succes vor să vorbească cu mine acum, dar eu știu bine cine îmi este prieten cu adevărat și cine nu”

„Nu am avut niciun pic de emoțîi pe covorul roșu la Festivalul de la Cannes. M-am simțit, acolo, că și cum aș fi fost un actor cunoscut, cu ani mulți de experiență în spate.

Mi-au dat lacrimile când m-am văzut la TV

Emoțiile m-au copleșit abia după ce m-am întors în Anglia și am început să realizez cu adevărat tot ce am trăit în Franța.

Mi-au dat lacrimile când am văzut imaginile cu mine la France TV și cum erau toate blițurile aparatelor foto și toate camerele video îndreptate spre mine”.

Este fiul năsăudeanului Darius Buda

Jason, care este băiatul unor români din Bistrița, a ajuns să joace în filmul „Bird” după ce a fost selectat în urmă unui casting la care au participat câteva sude de elevi de la foarte multe școli din Anglia.

El face fotbal de la vârstă de 4 ani, iar în prezent este legitimat la clubul Hullbridge FC din Essex. Anul trecut el a fost declarat jucătorul anului la grupa lui de vârstă.

Darius Buda, tatăl tânărului actor
Darius Buda, tatăl tânărului actor

„La momentul acesta nu pot să spun că o să mă las de fotbal că să continui cu actoria… Nu forțez nimic, las lucrurile să decurgă natural.

Am însă toate șansele să mai joc roluri importante și în alte filme, sunt deja foarte mulți agenți și directori de film interesați de o colaborare cu mine, o să vedem, timpul va spune.

Îl admiră pe Tom Cruise

„”Actorul meu preferat este Tom Cruise. Îl admir în special pentru acțiunile foarte periculoase pe care le filmează fără niciun pic de teamă, mereu încrezător în el și cu zâmbetul pe buze.

Eu sunt doar un debutant, însă în timp sper să îi calc pe urme”, spune Janson, pentru anunțul UK.

Tom Cruise
Tom Cruise

„Filmul „Bird” prezintă povestea unei fete de 12 ani, care locuiește cu fratele și cu tatăl ei într-un apartament ocupat ilegal, într-o zonă defavorizată din Kent, Sud-Estul Angliei.

Jason joacă rolul fratelui fetei. Data la care va avea loc premieră filmului în Marea Britanie urmează să fie anunțată curând.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.