Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic Social

Organizațiile civice au ieșit la atac. Îi cer lui Iohannis să oprească modificările Codului penal

Votul nu validează hoția!

Asociațiile, comunitățile și mișcările civice semnatare exprimă îngrijorarea față de situația gravă din parlament. 180 de parlamentari au votat modificarea codurilor penale în varianta propusă de comisia Iordache, cu intenția vădită de a transforma România într-o țară condusă legal de hoți. Demnitari și funcționari care practică abuzul în serviciu, fură, sunt corupți, inclusiv foști demnitari condamnați penal ar putea deține curând un cazier curat.

Promulgată, această lege ne-ar arunca în afara Uniunii Europene, ne-ar izola, transformându-ne într-o republică bananieră, enclavă a corupției și ilegalităților. Spunem la unison că suntem cetățeni europeni și dorim să rămânem în Uniunea Europeană!

Partidele aflate în coaliția de guvernare trebuie să știe că voturile cetățenilor nu sunt cecuri în alb care să le permită sacrificarea interesului public unor interese personale.

Cerem președintelui României să nu promulge legea. Cerem partidelor din opoziție să sesizeze Curtea Constituțională privind încălcarea art. 2 alin. (2) din Constituție: „Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.” Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci a unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea și sacrificarea întregii națiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanță în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil și impardonabil într-un stat de drept.

Semnatari

#activAG Piteşti

Acțiunea Civică Galați

Alba Iulia Civică

Aradul Civic

Asociația România Vie

Asociația Platforma România 100

Brașovul Civic

Canada Save Roșia

Corupția Ucide

Diaspora Franța solidară cu România

Eu Ro Aleg

Evoluție în Instituție

Grupul Civic Madrid

Inițiativa România

Inițiativa Timișoara

Oradea Civică

Reset

#Rezist Constanța

Rezist Galați

Rezist Lyon

#Rezist Milano

#Rezist Paris

#Rezist Toronto

Rezist WMW

#Rezistența

Rezistența din Diaspora

Rezist Zürich

Ștafeta Steagului Uniunii Europene

Umbrela Anticorupție

Vedem Just – Voci pentru Democrație și Justiție

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii