Oreste ia la mișto boala lui Dragnea, gen ”asasinii se întoarce”: Ce se va anunța, că a fost otrăvit de Soroș?
Oreste Teodorescu aruncă bomba. Tăriceanu și Meleșcanu, joc politic. Nu sunt certați
Ultima Ora Politic

Oreste Teodorescu aruncă bomba. Tăriceanu și Meleșcanu îi dau decisiva lui Dăncilă. Planul ascuns

Jurnalistul Oreste Tedorescu a fost invitat miercuri în studioul „Puterea Știrilor” și a vorbit despre ultima schimbare de la șefia Senatului. Amintim că Teodor Meleșcanu, membru ALDE, dar propus de PSD, a fost ales marți, în al doilea tur, președintele Senatului cu 73 de voturi.

„Nu există niciun fel de gâlceavă între Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu”

Referitor la relația dintre Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu pe care cei doi politicieni o afișează, Oreste Tedorescu este de părere că e „una de fațadă”, conform psnews.ro

Liderul grupului senatorial al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că propunerea făcută de PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu, încalcă Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului. La rândul său, Teodor Meleşcanu, a declarat că și Tăriceanu, a fost propus de către grupul PSD la şefia Senatului şi ales preşedintele acestui for legislativ.

Jurnalistul susține că schimbarea lui Tăriceanu cu Meleșcanu face parte dintr-un plan pus la cale chiar de ALDE  de păstra funcția de președinte al Senatului.

„E limpede că nu există niciun fel de gâlceavă între Meleșcanu și Călin Popescu Tăriceanu. La fel cum nu există niciun fel de disensiune majoră între PRO România și PSD, între doamna Viorica Dăncilă și Victor Ponta. E o sumă de jocuri. Jocul de-a polițistul bun, polițistul rău. Jocul curvelor virgine. Este o încercare foarte repetitivă și obositoare pentru unii – dar sper că nu mai merge – de supraviețuire a acestui monstruos moștenitor al Partidului Comunist Român, care este PSD(…) Meleșcanu și Tăriceanu sunt variațiuni pe aceeași temă. Cred că interesul la ALDE  a fost de păstra funcția de președinte al Senatului.

Fiind doar 7 senatori în grup, demiterea lui Tăriceanu înainte ar fi însemnat dizolvarea grupului ALDE, lucru pe care dacă ei și-l asumau cu adevărat, o dată cu intrarea în opoziție – o făceau fără niciun fel de treabă. Faptul că Meleșcanu este și la puterea – pentru că este al doilea om în stat și este și la opoziție – ne arată că ei nu au o părere foarte bună despre propriul electorat. În continuare au senzația că vrăjeala anilor 90 mai prinde 30 de ani. O mai prinde pe ici pe colo, dar eu cred că și în esența electoratului lor oamenii au început să se dumirească cumva”, a declarat Oreste Teodorescu la Puterea Știrilor.

Precizăm că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, în Senat, că fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.