Oreste ia la mișto boala lui Dragnea, gen ”asasinii se întoarce”: Ce se va anunța, că a fost otrăvit de Soroș?
Oreste Teodorescu aruncă bomba. Tăriceanu și Meleșcanu, joc politic. Nu sunt certați
Ultima Ora Politic

Oreste spune că de la ruși ni se trage, pe filieră PSD: decapitarea Armatei, subfinanțarea serviciilor secrete, blocarea achizițiilor militare

Sub titlul ”Alerta: Rusia se pregătește pentru un război mondial”, Oreste Teodorescu publică pe Facebook o analiză militară suedeză. Concluzia este că nu întâmplător România este într-un soi de blocaj militar în acest moment.

Oreste spune că de la ruși ni se trage, pe filieră PSD: decapitarea Armatei, subfinanțarea serviciilor secrete, blocarea achizițiilor militare

”Presa occidentala citează Agenția Suedeza Pentru Cercetare și Apărare, parte a Ministerului Apărării scandinav care a întocmit un amplu raport despre manevrele militare rusești din 2009-2019.

Analizând amploarea exercițiilor trupelor armatei ruse, specialiștii suedezi au concluzionat ca Moscova se pregătește pentru un război de lunga durata cu NATO, in principal, dar și cu Republica Populară Chineza, care a dezvoltat un sistem de rachete balistice cu o generație mai avansată decât a Federatiei.

Potrivit studiului, armata lui Vladimir Putin a implicat de la an la an tot mai mulţi soldaţi pentru exerciţiile militare. De la doar 10.000 în 2017, la 300.000 anul trecut. Mai mult decât atât, pe lângă militari, ruşii i-au scos la pregătire şi pe civili.

Analiza vine în contextul în care Rusia a testat numeroase arme noi în ultimul an, iar la începutul acestei luni şi-a anunţat ieşirea din tratatul pentru forţele nucleare intermediare în care era semnatară alături de Statele Unite.

Din raportul citat de BBC a reieșit ca Rusia plănuiește un exercițiu de deconectare din rețeaua internet ca parte a unui plan din viitorul război cyber. Testul presupune ca informațiile transmise între cetățeni și organizații să rămână în țară, fără a mai fi nevoie de transmiterea lor pe rute internaționale.

NATO și aliații săi au amenințat că vor sancționa Rusia din cauza atacurilor cibernetice și din cauza altor interferențe de care a fost în mod repetat acuzată.

Rusia ar căuta să devieze tot traficul local prin aceste adrese interne. Se crede că acest lucru reprezintă o încercare de a pune bazele unui sistem de cenzurare în masă asemănător celui din China.

Guvernul rus susține financiar furnizorii locali de internet să-și modifice infrastructura.

In acest context alarmant, Guvernul României a decis decapitarea Statului Major General, subfinanțarea serviciilor secrete, blocarea de achiziții militare și nealocarea a 2% din PIB pentru înzestrarea și compatibilizarea armatei cu partenerii NATO”, spune Oreste pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.