Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Politic

Orchestra Uniunii Europene va fi aprobată de Guvernul Dăncilă

Orchestra Uniunii Europene va fi aprobată de Guvernul Dăncilă

Guvernul adoptă în ședința de joi actul normativ pentru înființarea Orchestrei Uniunii Europene, un proiect cultural care va reuni muzicieni din cele mai importante orchestre din țările membre UE, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, conform mediafax.ro

„Mă bucur să anunț că ideea orchestrei Uniunii Europene lansată cu ocazia Ceremoniei solemne de preluare a Președinției rotative se concretizează. În ședința de Guvern de astăzi (joi-n.r) vom aproba actul de înființare a orchestrei Uniunii Europene, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european. Este unul dintre proiectele în care m-am implicat alături de ministrul Culturii și săptămâna trecută, pe scena Ateneului Român profesioniști din întreaga UE au dovedit că muzica unește, crează aromonie și bucurie”, a anunțat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că orchestra va reuni muzicieni din importante orchestre ale UE și va promova artiști din toate statele membre.

„Prin intermediul acestui proiect, care va reuni muzicieni din cele mai importante orchestre ale UE, vom promova artiștii li operele culturale ale tuturor statelor membre. Astfel, în cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în calitate de Președinție a Consiliului UE vom pune în valoare bogăția moștenirii culturale comune a întregii Uniuni și vom evidenția identitatea culturală a fiecărei națiuni”, a adăugat Dăncilă.

Anunțul oficial privind înființarea orchestrei UE a fost făcut pe 10 ianuarie, la ceremonia solemnă de preluare a Președinției Consiliului UE de către România, care a avut loc la Ateneul Român.

Manuela Hărăbor, consilier onorific al Executivului a anunțat pe 10 ianuarie că Guvernul va emite, în curând, o ordonanţă pentru înfiinţarea unei orchestre a Uniunii Europene în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene preluată de România la 1 ianuarie 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.