Se anunță concedieri masive. ”Avem nevoie de un Guvern suplu”
Ultima oră. Ludovic Orban anunță bomba. Noul guvern va fi votat
Ultima Ora Politic

Orban zice că are antidot pentru boicotul PSD-ist. „Avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat duminică, la sediul PNL, că a stabilit o strategie pentru a combate previzibilul boicot al parlamentarilor PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii la învestirea Guvernului PNL.

„Acest guvern, care a fost demis prin moţiunea de cenzură, se ocupă în fiecare zi de abuzuri, de angajări de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal în funcţii publice, în special în funcţii publice de conducere”, spune Orban.

  • „Am stabilit o strategie, în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. De asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare la nivelul Birourilor Permanente reunite şi la nivelul Comisiilor de specialitate şi la nivelul Plenului. Am introdus în Programul de Guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuții, pentru a combate un boicot din partea PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. Am mai făcut o evaluare pe fiecare partener şi o evaluare a situaţiei în plan parlamentar. Am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenţi, cei care au fost în ALDE sau cu alţi parlamentari.”
  • „Sper că parlamentarii care au votat moțiunea de cenzură nu se vor opri la jumătatea drumului.”
  • „Încă Dăncilă şi resturile Guvernului sunt la butoane şi fac prostii în fiecare zi. Strategia noastră va funcţiona, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima.”
  • „E stare de necesitate. România are nevoie de un guvern cu depline puteri, un guvern legitimat prin votul Parlamentului, un guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situaţia de astăzi. Obiectivul nostru este săptămâna viitoare să avem guvern.”
  • „Cine nu votează, înseamnă că, de fapt, vrea să o ţină pe Dăncilă la Palatul Victoria şi resturile acestui guvern care a fost demis prin moţiunea de cenzură. Un guvern care în fiecare zi se ocupă de abuzuri, de angajări de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal în funcţii publice, în special în funcţii publice de conducere. Cine nu susţine guvernul propus de noi, de fapt o ţine pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ajută PSD şi ajută candidatul PSD, pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidenţiale şi cu cât este ţinută mai mult la Palatul Victoria, cu atât fiind în poziţia de prim-ministru îşi foloseşte funcţia de prim-ministru pentru a face campanie”, spune Orban în strategia sa.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii