Orban, susține retrimiterea bugetului în Parlament. ”E indispensabil.Liberalii vor veni cu amendamente” 1
Ultima Ora Politic

Orban, susține retrimiterea bugetului în Parlament. ”E indispensabil.Liberalii vor veni cu amendamente”

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite Parlamentului  Legea bugetului, spre reexaminare este indispensabilă. Liderul PNL a precizat că liberalii vor veni cu amendamente asupra proiectului, scrie mediafax.ro

„PNL salută decizia președintelui de a retrimite spre dezbaterea Parlamentului Legea bugetului de stat. Este o decizie indispensabilă pentru a repara ce se mai poate repara din proiectul de buget care a fost impus de majoritatea PSD-ALDE, pentru a avea un buget care să nu fie construit pe bani falși, pentru a avea un buget care să poată să aibă la baza date realie, indicatori economici reali. Repetăm toate criticile pe care le-am adresat celor din majoritatea parlamentară privitor la acest buget. Acest buget nu oferă resursele financiare pentru realizarea niciunui obiectiv major pentru România.”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Acesta a adăugat că în prezent bugetul este unul „al stagnării”.

„Acest buget care este în momentul de față un buget al stagnării, al subdezvoltării, care nu urmărește altceva decât obiectivele electorale perverse ale majorității guvernamentale, poate fi schimbat în bine, poate fi reparat, poate fi așezat pe adevăruri economice și poate să servească atingerea unor obiective benefice pentru cetățenii români”, a completat Orban.

El a făcut apel la parlamentari să vină cu amendamente și să existe o dezbaterea reală în Parlament pentru a veni cu un buget care să servească într-adevăr intereselor României.

„Apelăm din nou la majoritate ca în cursul dezbaterii în Parlament să arate deschidere, seriozitate, respect față de nevoile oamenilor, să susțină toate amendamentele de bun simț pe care le formulăm pe punctele care vor face parte din cererea de reexaminare, să contribuie la realizarea unui buget care într-adevăr să servească intereselor României. Noi ne vom apleca cu mare atenție asupra tuturor temeiurilor de retrimitere la Parlament și vom încerca la fiecare punct din cererea de reexaminare să venim cu corectarea Legii bugetului de stat astfel încât să reparăm toate stricăciunile”, a conchis președintele PNL.

Klaus Iohannis a anunțat că va retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat, după ce Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea acestuia de neconstituționalitate. Ulterior, deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că Parlamentul nu va modifica Legea bugetului, ci o va trimite înapoi președintelui României pentru promulgare sub aceeași formă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.