Dragnea, întâlnire în miez de noapte cu Tăriceanu. Ce pun la cale liderii PSD-ALDE
Ultima Ora Politic

Orban: Pe Dragnea și pe Tăriceanu i-a durut în bețele de la schi că România nu are buget

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că pe liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ”i-a durut în bețele de la schi că România nu are buget”. El a anunțat că liberalii au început strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare.

„PNL a luat decizia astăzi să demareze strângerea de semnături atât la Cameră, cât și la Senat, în tenativa noastră de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare. Am solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare încă de acum două săptămâni. Din păcate, în timp ce România nu are buget, pe Dragnea și pe Tăriceanu i-a durut la umbrelă, pentru că erau cu burta la soare sau pe pârtiile de schi, sau i-a durut în bețele de la schi că România nu are buget. Au refuzat convocarea sesiunii extraordinare pentru adoptarea unor acte normative fundamentale, pentru rezolvarea unor situații grave din societatea românească. Obiectivul convocării sesiunii extraordinare prin intermediul semnăturilor unei treimi dintre parlamentarii din Camera Deputaților, respectiv de la Senat, este acela de a găsi soluții imediate pentru probleme majore care afectează societatea românească. În primul rând lipsa bugetului de stat”, a declarat Ludovic Obran, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Liberalii solicită, de asemenea, respingerea de urgență a OUG 114/2018, intitulată și OUG privind „taxa lăcomiei”.

„Solicităm respingerea în regim de urgență a OUG 114/2018, prin dezbatere parlamentară, ca un ultim semnal de alarmă pe care îl tragem către acești tipiliți care își bat joc de economia românească. De asemenea considerăm că este necesar un răspuns imediat față de creșterea dramatică, îngrijorătoare a fenomenului infracțional în special din cauza celor aproape 14 mii de deținuți eliberați înainte de termen ca urmare a legii recursului compensator”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL acuză Guvernul PSD-ALDE de prăbușirea leului.

„Previziunile noastre se adeveresc. Leul s-a prăbușit, cursul de schimb leu-euro a atins un prag istoric în care euro a ajuns 4,7 ron, iar prăbușirea leului continuă. De asemenea, pe piața de energie la tranzacțiile pentru ziua următoare s-au atins maxime istorice pentru prețul energiei. Toate aceste fenomene reprezintă de fapt consecințe ale politicilor economice dezastruoase duse de guvernele PSD-ALDE, în special a ultimei trăznăi fiscale adoptată la sfârșitul anului trecut, OUG 114/2018, cea care isntituie suprataxe”, a conchis Ludovic Orban.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii