Orban ordonă stare de urgență! Se instituie din nou carantina! 1
Sănătate Social Ultima Ora

Orban ordonă stare de urgență! Se instituie din nou carantina!

Premierul Ludovic Orban se declară îngrijorat de creșterea numărului de infectări cu Coronavirus, fapt pentru care a cerul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să ia toate măsurile necesare stopării răspândirii virusului.

Orban, spune că este posibilă introducerea stării de urgență în acele localități unde, pandemia nu poate fi stopată.

”Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri. Din acest motiv am solicitat Comitetelor Județele pentru Situații de Urgență o implicare mai serioasă în respectarea regulilor și nu în ultimul rând

Le-am solicitat să urmească mai multe linii de acțiune:

1. În școli să fie respectate toate măsurile de protecție școlară.

2. Tot în școli, deciziile care se iau la nivelul Comitetului pentru Situații Urgență să țină cont de reglementările Guvernului, nu după bunul plac al unor directori de școli.

Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transport inter-județean și în afara județelor. Am solicitat o verificare mai atentă.

Am solicitat Comitetelor pentru Situații de Urgență să instituie carantina acolo unde este nevoie, atât la nivelul unor localități, cât și la nivelul anumitor zone.”, a spus Ludovic Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.